Haarlem Plastic Vrij

Haarlem Plastic Vrij

Zaterdag 26 mei kun je meevaren met de bijzondere vloot van Haarlem Plastic Vrij (HPV). Pak je eigen bootje of stap aan boord van één van de andere deelnemende boten. Het doel van deze middag? Zo veel mogelijk plastic opvissen uit de grachten van Haarlem.

Een fluisterboot, een doppensloep, een kano en een visvlet. Deze bijzondere vloot van Haarlem Plastic Vrij vaart zaterdag 26 mei door de Haarlemse wateren om plastic op te vissen. En jij kunt helpen! Meld je aan voor het evenement Haarlem Plastic Vissen om samen met andere Haarlemmers onze prachtige stad een stukje schoner te maken.

Meevaren

Het programma begint en eindigt op de kade voor restaurant Frisk aan het Spaarne aan het Max Euweplein 1 in Haarlem. Als deelnemer aan Haarlem Plastic Vissen kun je met je eigen boot meevaren of aan boord stappen van één van de andere boten. Haarlem Plastic Vrij – organisator van Haarlem Plastic Vissen - zorgt ook voor een aantal boten waarop je kunt meevaren. Ook in visnetten, vuilniszakken voor het plastic afval en zwemvesten wordt voorzien. Neem wel zelf een zwemvest mee als je kinderen aan boord neemt.

Hergebruik

Plastic opvissen is ook leuk voor je (klein)kinderen, want er zijn prijzen voor wie het meeste plastic opvist. Alle kinderen die meedoen, krijgen ook een cadeautje mee naar huis. Het plastic dat die dag wordt verzameld, wordt hergebruikt. Een deel gaat naar Plastic Whale, een organisatie die sloepen bouwt van de doppen van plastic flesjes. De rest wordt verwerkt door Spaarnelanden.

Programma

Het programma van Haarlem Plastic Vissen ziet er als volgt uit:

  • 13:00 uur - Ontvangst
  • 13:30 uur - Welkom en instructies door Plastic Whale
  • 14:00 uur - Start Plastic Vissen
  • 16:00 uur - Einde Plastic Vissen
  • 16:15 uur - Prijsuitreiking
  • 16:30 uur - Borrel in de serre van restaurant Frisk

Over Haarlem Plastic Vrij

Haarlem Plastic Vrij is een initiatief van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Hart en het Noord-Hollands Archief. Haarlem Plastic Vrij brengt samen met Circus Circulair, Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en de Vishal een beweging in Haarlem op gang om de inwoners van Haarlem bewust te maken van plastic afval.