Doe mee met de Striptekenwedstrijd!

Doe mee met de Striptekenwedstrijd!

De Bibliotheek daagt jou uit deze Kinderboekenweek! Doe mee met onze Striptekenwedstrijd en maak kans op een geweldige prijs. Meedoen kan vanaf zaterdag 2 t/m zondag 24 oktober!

Stripmaker Alex van Koten heeft de eerste tekening gemaakt voor een stripverhaal. Maar hoe gaat de strip nu verder? Help jij Alex om er een leuke strip van te maken? Je mag helemaal zelf bedenken hoe de strip gaat en met welke stripfiguren. Het verhaal moet alleen wel iets te maken hebben met het thema van de Kinderboekenweek en dat is beroepen. Op het wedstrijdformulier vind je de eerste tekening van Alex en 5 lege vakjes. We zijn benieuwd wie er bij jou uit de beroepskeuzemachine stapt en welk avontuur dit figuurtje (en misschien andere figuurtjes) gaat beleven!

Hoe werkt het?

  1. Teken en schrijf (in eigen gemaakte tekstwolkjes) jouw stripverhaal. Gebruik daarvoor de strip met de eerste getekende tekening van Alex en vijf lege vakjes die je vindt op het wedstrijdformulier. Deze kun je downloaden onderaan deze pagina of ophalen in de Bibliotheek.

  2. Ben je klaar? Lever het wedstrijdformulier met je strip in bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Vergeet niet je naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en school te vermelden! Geef het formulier af bij een bibliotheekmedewerker aan de balie, dan krijg je een leuk cadeautje. Je kunt het formulier en je tekening ook inscannen of fotograferen en mailen naar: wedstrijd@bibliotheekzuidkennemerland.nl

  3. Je kunt je verhaal opsturen of inleveren van zaterdag 2 t/m zondag 24 oktober!

  4. Na de sluitingsdatum leest de jury de verhalen en kiezen zij vier winnaars uit. Half november maken we de winnaars bekend.

Wat kun je winnen?

  • Ben jij de gelukkige winnaar van de hoofdprijs dan wordt jouw stripverhaal echt geplaatst in de Jong023, de Haarlemse Kinderkrant. Ook krijg je een boekenpakket samengesteld door Kinderboekwinkel Kiekeboek.

  • De tweede prijs voor drie andere winnaars is een boekenpakket samengesteld door Kinderboekwinkel Kiekeboek.

Dus, pak je potloden en ga lekker tekenen! Heel veel succes én plezier!