Media Ukkie Dagen

Boekentips

 • Speel Digiwijs!

  Olga Abell;Denise Bontje;Peter Nikken;Su'en Verweij$aut

  Welke media zijn er voor jonge kinderen? Hoe begeleid je kinderen daarmee? Informatie over en praktische tips voor mediaopvoeding. Met kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van 0 t/m 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Speel Digiwijs!

 • Schermgaande jeugd

  Patti Valkenburg

  Onderzoek naar het gebruik, de aantrekkingskracht en de effecten van media op kinderen en adolescenten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Schermgaande jeugd

 • Mediawijs opvoeden

  Jodi Gold

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mediawijs opvoeden

 • MediaWijs!?

  Nico De Braeckeleer

  Hoe surf je op het internet, wat is sms- en chattaal, wat is cyberpesten? Uitleg, adviezen, tips en trucs over gsm, internet en andere nieuwe media. Met grappige, stripachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van MediaWijs!?

 • Leren programmeren met Scratch

  Ron Ford

  Met het gratis programma Scratch leer je stap voor stap programmeren. In zes projecten laat je o.a. poppetjes bewegen en geluid maken. Met schermafbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Leren programmeren met Scratch

 • Ik kan al programmeren met Scratch

  Rosie Dickins;Jonathan Melmoth;Louie Stowell

  Leer makkelijk programmeren met Scratch (gratis op internet) en maak je eigen animaties en spelletjes, van raceauto's tot virtuele huisdieren. Met stapsgewijze uitleg met schermafbeeldingen in kleur. Met hulp vanaf ca. 9 jaar, zelfstandig vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik kan al programmeren met Scratch

 • Peuteren en kleuteren

  Betsy van de Grift

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Peuteren en kleuteren

Media onder de loep

Heb je vragen over mediaopvoeding? Je bent niet de enige, blijkt uit onderzoek van Iene Miene Media, dat jaarlijks kijkt naar mediagebruik in jonge gezinnen.

Is je tablet kindvriendelijk?

Op de tablet swipen naar favoriete filmpjes of spelletjes hebben peuters en kleuters al snel onder de knie. Maar hoe houd je het allemaal veilig? 

Digitale prentenboeken

Leuk, de digitale prentenboeken van Bereslim! Met een code van de Bibliotheek kun je ze ook nog eens drie weken gratis thuis afspelen.

Jouw wereld vol media

Ze zijn er altijd en overal, de schermen van onze telefoons en tablets. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Hoe be├»nvloeden ze ons leven? En dat van onze kinderen? Bekijk het in dit filmpje. 

De Voorleeshoek

Voorlezen wordt nog leuker met voorleesfilmpjes! In de Voorleeshoek vind je als lid van de Bibliotheek honderenden leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. 

WePboek

Prentenboeken komen tot leven in WePboeken. In deze geanimeerde boeken werkt je peuter aan de hand van mulitmedia, woorden, beelden en geluiden razendsnel aan zijn taalontwikkeling.