Fantastisch voorlezen, samen met de Bibliotheek!

Voorlezen is hartstikke fijn en gezellig, maar hoe maak je het nog leuker voor je kind én voor jou? Bij de Bibliotheek helpen we je graag een handje. Natuurlijk met een fantastische collectie, maar ook met advies, leuke activiteiten, speciale programma’s en inspiratie.

In de bieb

Het voorleesuurtje

Voorlezen doen we graag in de Bibliotheek. Elke woensdag! Schuif samen met je kleuter aan en luister naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. We zoeken met zorg een boek uit en maken van het voorlezen een feestje. Benieuwd waar en wanneer de voorleesuurtjes zijn? Kijk dan gelijk in de agenda!

Bakken vol boeken

In de Bibliotheek hebben we kasten en bakken vol boeken voor kinderen van elke leeftijd. Verhalen, prentenboeken, boeken met flapjes, zoekboeken, weetjes boeken, leesboekjes voor kinderen die al zelf leren lezen… Teveel om op te noemen, dus kom gewoon eens langs! Of neem hier op de website direct een kijkje.

Peuterbieb: een verhaal, spelen en dansen

De Peuterbieb is meer dan luisteren naar een verhaal: er is vaak ook muziek en de kinderen doen samen een dansje. Ook gezellig en leerzaam voor (groot)ouders of de oppas. Je krijg praktische leestips die je kunt gebruiken als je zelf voorleest. Meer informatie over waar en wanneer de eerstvolgende Peuterbieb is, vind je in de agenda.

Op zoek naar een leuk boek om voor te lezen?

Past dit boek bij de leeftijd van mijn kind? Mijn kind is gek op dolfijnen, waar vind ik die boeken? Ik heb gehoord over een nieuw boek met prachtige tekeningen, maar ben de titel vergeten. En was er niet een grappig boek over een jongetje en een hijskraan? Wij weten precies welke bijzondere voorleesboeken er in welke kasten voor jou en je kind klaarstaan!