Het zwijgen van Maria Zachea

Elke familie heeft zijn verhalen. In 'Het zwijgen van Maria Zachea' vertellen twaalf broers en zussen het verhaal van hun familie. Tijdens de campagne Nederland Leest krijgen onze leden de speciale uitgave van dit boek cadeau. Omdat de Bibliotheek 2 weken dicht was, verlengen we de periode dat je het cadeauboek kunt ophalen t/m maandag 14 december. Jouw cadeautje ligt dus nog op je te wachten.

Familiegeschiedenis

Het zwijgen van Maria Zachea vertelt over de oude moeder van het gezin die een hersenbloeding heeft gehad en zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen hult. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder en wat weten ze eigenlijk van elkaar? In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen de broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.

E-book én luisterboek

Lees je liever digitaal? Dat komt goed uit, want Het zwijgen van Maria Zachea is ook als e-book beschikbaar. Je kunt het e-book downloaden vanaf de Online Bibliotheek of beluisteren als luisterboek.

• Het zwijgen van Maria Zachea

Judith Koelemeijer

Twaalf volwassen kinderen uit een groot katholiek gezin blikken terug op hun jeugd in de jaren '50 en '60 en op de rol van hun moeder die zij dagelijks verzorgen na een hersenbloeding. Jubileumeditie met foto's.

E-book

Bekijk details van Het zwijgen van Maria Zachea

• Het zwijgen van Maria Zachea

Judith Koelemeijer

Luisterboek

Bekijk details van Het zwijgen van Maria Zachea

Over Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum.

Ik vind het een enorme eer dat Het zwijgen van Maria Zachea is verkozen tot geschenkboek voor de campagne Nederland Leest. Bij de publicatie in 2001 heeft mijn familiegeschiedenis veel losgemaakt, en ik hoop dat het boek nu opnieuw veel lezers vindt en stof biedt tot nadenken en discussie.