Nog een paar exemplaren

De wandelaar

Als lid en bezoeker van de Bibliotheek krijg je tijdens Nederland Leest de speciale uitgave van Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Bijna alle cadeauboeken zijn bijna weggegeven. Wij kunnen daarom niet garanderen dat ze nog aanwezig zijn in jouw bibliotheek. Gelukkig is het e-book en het luisterboek ook beschikbaar in de online Bibliotheek.

Ouder worden

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd. We worden gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien. Het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?

Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema "Oud worden, jong blijven". Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.

— Yvonne Keuls

E-book en luisterboek

Lees je liever digitaal? Dat komt goed uit, want Mevrouw mijn moeder is ook als e-book en luisterboek beschikbaar. Je kunt het e-book downloaden in de Online Bibliotheek-app of beluisteren als luisterboek.

  • Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder

    Met Mevrouw mijn moeder schreef Yvonne Keuls een meeslepend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging van het gezin in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden....

    E-book

  • Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder

    Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder ;Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven,...

    Luisterboek (digitaal)

Over Yvonne Keuls

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar 'sociale romans', zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In december 2021 vierde Keuls haar negentigste verjaardag en onlangs verscheen Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte. Tijdens Nederland Leest treedt ze gedurende de maand november op in het hele land.