Ontmoet Schrijvers Online

Ontmoet Schrijvers Online

Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van 7 bibliotheken en Probiblio waarbij de bibliotheken online bekende schrijvers ontvangen. Een lokale interviewer vraagt hen het hemd van het lijf en na het interview kunnen deelnemers zelf vragen stellen.

Kijk de laatste aflevering terug

Meer info

Op donderdag 24 juni vond de derde editie van Ontmoet Schrijvers Online plaats, live vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam. Schrijver Elfie Tromp ging in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. 

 • KLIFI

  Adriaan van Dis

  In een toekomstige Republiek Nederland, waar de klimaatverandering zich laat gelden, wekt de wijze waarop de populistische regering omgaat met slachtoffers van een orkaan de woede op van een oude man, die een pamflet schrijft als aanklacht.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van KLIFI

 • Confrontaties

  Simone Atangana Bekono

  Salomé Atabong (16, ik-persoon) zit een maand vast in een jeugddetentiecentrum omdat ze twee klasgenoten heeft mishandeld, nadat ze haar discrimineerden en kleineerden. Ze denkt na over wat er mis is gegaan, wie er nou eigenlijk schuldig is en waaraan. Ook maakt ze zich zorgen over haar familie. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Confrontaties

Dichters online

Jeugdeditie

 • Overwoekerd

  Tsead Bruinja

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Overwoekerd

 • Fake trip

  Margje Woodrow

  Demi en Billy (afwisselend ik-persoon) zijn met de vierdejaars op schooltrip naar Barcelona. Een leerkracht komt niet opdagen. Wat is er met hem gebeurd? Als een leerling een ongeluk krijgt en er creepy berichten op WhatsApp verschijnen, loopt de spanning hoog op. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Fake trip

Susan Smit

Murat Isik

 • De heks van Limbricht

  Susan Smit

  In 1674 in een dorpje bij Sittard wordt een 74-jarige vrouw met verstand van natuurgeneeskunde beschuldigd van tovenarij en hekserij en in een kerker gegooid.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De heks van Limbricht

 • Mijn moeders strijd

  Murat Isik

  Murat Isik vertelt over zijn bijzondere moeder Aynur. Zij is geboren in een dorp in oost-Turkije. Daar zijn de mannen de baas. Aynur wil meer vrijheid, kan ze dat krijgen als ze naar Amsterdam (Bijlmer) verhuist? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 t/m 18 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn moeders strijd

Raoul de Jong

Esther Gerritsen

 • Jaguarman

  Raoul de Jong

  Een zoektocht naar de zwarte voorouders in Suriname van de auteur (1984) en de spirituele betekenis van het bestaan, tevens een reis door de geschiedenis van Suriname.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jaguarman

 • De terugkeer

  Esther Gerritsen

  Jaren na de dood van haar depressieve vader haalt Jennie het leven overhoop van haar stille broer en haar dementerende moeder door zijn zelfmoord te betwijfelen. De impact van haar gegraaf in het verleden is groter dan ze had kunnen voorzien.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De terugkeer

Eva Vriend

Splinter Chabot

Alex Booger

 • Eens ging de zee hier tekeer

  Eva Vriend

  Over de ontwikkeling van de Zuiderzeeplaatsen na de afsluiting in 1932 tot heden, aan de hand van het reilen en zeilen van vier vissersfamilies uit Volendam, Urk, Bunschoten-Spakenburg en Wieringen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Eens ging de zee hier tekeer

 • Confettiregen

  Splinter Chabot

  Wobie (ik-persoon) groeit op in zijn eigen glitter- en confettiwereld. Naarmate hij ouder wordt, ontdekt hij langzamerhand dat hij anders is dan zijn broers. Hij valt op jongens. Hij beschrijft zijn worsteling...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Confettiregen

 • De zonen van Bruce Lee

  Alex Boogers

  In een brief aan zijn 17-jarige zoon, die hem vergezelt op reizen naar Hong Kong en plaatsen in de VS waar Bruce Lee heeft geleefd, beschrijft een vader zijn fascinatie voor deze vechtsportkoning, die...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zonen van Bruce Lee