Ontmoet Schrijvers Online

Ontmoet Schrijvers Online

Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van 7 bibliotheken en Probiblio waarbij de bibliotheken online bekende schrijvers ontvangen. Een lokale interviewer vraagt hen het hemd van het lijf en na het interview kunnen deelnemers zelf vragen stellen.

Kijk de laatste aflevering terug

Meer info

Live vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam vond de derde editie van Ontmoet Schrijvers Online plaats. Schrijver Elfie Tromp ging in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. 

 • Adriaan van Dis KLIFI

  In een toekomstige Republiek Nederland, waar de klimaatverandering zich laat gelden, wekt de wijze waarop de populistische regering omgaat met slachtoffers van een orkaan de woede op van een oude man, die een pamflet schrijft als aanklacht.

  Gedrukt boek

 • Simone Atangana Bekono Confrontaties

  Salomé Atabong (16, ik-persoon) zit een maand vast in een jeugddetentiecentrum omdat ze twee klasgenoten heeft mishandeld, nadat ze haar discrimineerden en kleineerden. Ze denkt na over wat er mis is gegaan, wie er nou eigenlijk schuldig is en waaraan. Ook maakt ze zich zorgen over haar familie. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

Dichters online

Jeugdeditie

 • Margje Woodrow Fake trip

  Demi en Billy (afwisselend ik-persoon) zijn met de vierdejaars op schooltrip naar Barcelona. Een leerkracht komt niet opdagen. Wat is er met hem gebeurd? Als een leerling een ongeluk krijgt en er creepy berichten op WhatsApp verschijnen, loopt de spanning hoog op. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

Susan Smit

Murat Isik

 • Susan Smit De heks van Limbricht

  In 1674 in een dorpje bij Sittard wordt een 74-jarige vrouw met verstand van natuurgeneeskunde beschuldigd van tovenarij en hekserij en in een kerker gegooid.

  Gedrukt boek

 • Murat Isik Mijn moeders strijd

  Murat Isik vertelt over zijn bijzondere moeder Aynur. Zij is geboren in een dorp in oost-Turkije. Daar zijn de mannen de baas. Aynur wil meer vrijheid, kan ze dat krijgen als ze naar Amsterdam (Bijlmer) verhuist? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 t/m 18 jaar.

  Gedrukt boek

Raoul de Jong

Esther Gerritsen

 • Raoul de Jong Jaguarman

  Een zoektocht naar de zwarte voorouders in Suriname van de auteur (1984) en de spirituele betekenis van het bestaan, tevens een reis door de geschiedenis van Suriname.

  Gedrukt boek

 • Esther Gerritsen De terugkeer

  Jaren na de dood van haar depressieve vader haalt Jennie het leven overhoop van haar stille broer en haar dementerende moeder door zijn zelfmoord te betwijfelen. De impact van haar gegraaf in het verleden is groter dan ze had kunnen voorzien.

  Gedrukt boek

Eva Vriend

Splinter Chabot

Alex Booger

 • Eva Vriend Eens ging de zee hier tekeer

  Over de ontwikkeling van de Zuiderzeeplaatsen na de afsluiting in 1932 tot heden, aan de hand van het reilen en zeilen van vier vissersfamilies uit Volendam, Urk, Bunschoten-Spakenburg en Wieringen.

  Gedrukt boek

 • Splinter Chabot Confettiregen

  Wobie (ik-persoon) groeit op in zijn eigen glitter- en confettiwereld. Naarmate hij ouder wordt, ontdekt hij langzamerhand dat hij anders is dan zijn broers. Hij valt op jongens. Hij beschrijft zijn worsteling...

  Gedrukt boek

 • Alex Boogers De zonen van Bruce Lee

  In een brief aan zijn 17-jarige zoon, die hem vergezelt op reizen naar Hong Kong en plaatsen in de VS waar Bruce Lee heeft geleefd, beschrijft een vader zijn fascinatie voor deze vechtsportkoning, die...

  Gedrukt boek