Samenwerking

Kinderboekenweek

De zoektocht naar een nieuwe stadsdichter is een samenwerking van de gemeente Haarlem en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de gemeente Haarlem vinden het belangrijk dat literatuur en poëzie zichtbaar en voelbaar zijn in de stad en ondersteunen dit op verschillende manieren. Sinds 2004 stelt de gemeente Haarlem een stadsdichter aan. Twee jaar lang brengt de stadsdichter belangrijke gebeurtenissen in de stad poëtisch onder de aandacht. De stadsdichter wordt aangesteld door de gemeente, maar is artistiek onafhankelijk.

Rol van de Bibliotheek

De gemeente Haarlem en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland hebben besloten om de coördinatie van de Haarlemse stadsdichter voortaan neer te leggen bij de Bibliotheek. De Bibliotheek begeleidt de stadsdichter in het stadsdichterschap en zorgt dat de stadsgedichten lees- en zichtbaar worden voor de inwoners van Haarlem. De Bibliotheek heeft een wijdverspreid netwerk in de stad (en regio) en bereikt daarmee een groot deel van de bewoners van Haarlem.

Met dank aan

Voor de wervingscampage Stadsdichter bedanken de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de gemeente Haarlem Willemien Spook, Zacaria Aynan, Eltjo Ockeloen, Esmee van Loon, Najwa Abdusalam Mohammed, Giovanni Mijnals, Lex Weiler, Yasmila Ramirez Montero, Linde van Tienen, Mirjam Rentema, Bas Damoiseaux, Mariet Dingemans (fotografie), Dennis Cup en Mike Warners (video), Suze Swarte en Jord Noorbeek (grafisch ontwerp).