Blue Monday

15 januari 2018, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Haarlem Centrum

Kosten: € 5,-

Blue Monday

Maandag 15 januari: Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, maar niet in Haarlem!

Juist op deze dag beproeven wij het geluk. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de Toneelschuur organiseren een avond over geluk, met gasten uit het literaire, culturele en wetenschappelijke circuit. Een inspirerende avond met interviews, minicolleges en theatrale & muzikale intermezzo’s. Na afloop ga je vol energie naar huis!

Onze gasten zijn:

Schrijver Kees ’t Hart. Hij kreeg deze zomer in Vrij Nederland de bijnaam Homo Ironicus. Een schrijver die weet hoe je plezier kunt hebben in de dingen. Of daarmee meteen de weg naar geluk is geplaveid, is natuurlijk nog maar de vraag. Toef Jaeger, redacteur NRC en De Standaard gaat in gesprek met hem.

Assistent-professor Esther op de Beek, lector Moderne Nederlandse Literatuur aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Zij geeft een minicollege over de verschillende verbeeldingen van geluk in de literatuur.

Psycholoog Thijs Launspach, co-auteur van Het Millennial Manifest, geeft antwoord op de vraag: “Waarom zitten juist zoveel millennials met een burn-out thuis?” Hij houdt een pleidooi voor het durven falen.

Theaterregisseur Nina Spijkers maakt bij Toneelschuur Producties de muziektheatervoorstelling Geluk, een vrolijke, muzikale aanklacht tegen onze collectieve geluks-obsessie. Samen met de acteurs verzorgt zij de theatrale en muzikale intermezzo’s tijdens deze avond.

Aan het einde van de avond gaan alle gasten aan tafel bij gastvrouw van de avond, programmeur en moderator Joni Zwart van o.a. Athenaeum Boekhandel Haarlem, Crossing Border, Young Art. Samen doen zij een poging om antwoord te geven op de vragen: “Wat is geluk en Is geluk maakbaar?

Maandag 15 januari | 20:00 – 22:00 uur | € 5,-
de Bibliotheek Haarlem Centrum