Open Ochtend... Cryptocurrency, bitcoin en blockchain

30 november 2017, van 08:00 tot 09:00 | de Bibliotheek op het Station

Kosten: Gratis

Cryptocurrency, een zegen of een vloek voor de financiële markt? En wat is het nou precies?

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’. Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap. Op 30 november (aanvang 8:00 uur) is de bieb jouw plaats van bestemming om alles te weten te komen over digitale valuta's, zoals de bitcoin, ook wel cryptocurrency genaamd.

Sommigen zeggen dat blockchain, de cryptografische internet technologie waarop bitcoin mede is gebaseerd, welhaast de meest impactvolle toepassing van internet gaat worden.
Velen zijn ervan overtuigd dat de financiële wereld met de komst van digitale valuta (crypto currencies) een ongekende revolutie te wachten staat. Het is vaak zo met innovaties dat de verwachting op korte termijn wordt overschat en op lange termijn wordt onderschat. Blockchain en cryptocurrencies rukken gestaag op. En over een paar jaar is het er gewoon, ogenschijnlijk geruisloos. Alsof we nooit zonder hebben geleefd. Hoe werkt dat precies, die blockchain? En wat zijn dan precies cryptocurrencies? Welke problemen worden hiermee opgelost? En voor wie gaat dit verandering brengen, maar ook kansen..

De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling wel een kaartje.

Donderdag 30 november | 08:00 - 09:00 uur | Gratis, inclusief ontbijtje
de Bibliotheek op het Station