Cyberpesten

20 december 2017, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Hillegom

Kosten: Gratis

Cyberpesten

Wat is het effect van cyberpesten en hoe moet je reageren wanneer je ermee in aanraking komt.

Een groot gedeelte van de communicatie tussen jongeren speelt zich online af. Dat kan zijn bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook en Instagram. Dankzij de moderne communicatiemiddelen is er een nieuwe manier van pesten ontstaan, namelijk cyberpesten.

Ouders en docenten hebben hier vaak weinig of geen zicht op. Tijdens deze interactieve workshop maken we jongeren bewust van het effect van cyberpesten en leren ze hoe je moet reageren wanneer ze in aanraking komen met cyberpesten.

Daarnaast leren we jongeren ook hoe ze vervelende situaties kunnen voorkomen door zich bewust te worden van wat ze delen via social media. Weet wat je deelt! Bijvoorbeeld: heb jij je instellingen op privé staan? Voeg geen mensen toe die je niet kent en denk goed na voor je wat deelt of stuurt!

De workshop wordt gegeven door een mediacoach van de Bibliotheek. Tijdens de interactieve workshop gaan jongeren met elkaar in gesprek aan de hand van opdrachten en filmpjes.

Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Jongerenwerk Hillegom. Jongerenwerk Hillegom organiseert in december een speciaal project voor jongeren over pesten en deze interactieve workshop is daar een onderdeel van.


Woensdag 20 december | 14:00 - 16:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom | Kinderen tussen 9 en 13 jaar