Klik & Tik

7 september 2017 t/m 5 oktober 2017 | de Bibliotheek Bloemendaal | 13.00-14.30 uur | gratis

Blauwer dan blauw

Internet en de computer worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via het internet. Maar wat als je dat moeilijk vindt?

Klik & Tik is absoluut een basiscursus voor mensen die niet of nauwelijks met de computer hebben gewerkt, maar dat wel graag willen. Tijdens de cursus ga je onder begeleiding aan de slag met de computer en het internet. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails schrijven en hoe je bestanden kunt downloaden.
Klik & Tik bestaat uit drie delen:

1. De basis
    Tijdens dit onderdeel maak je kennis met de computer. Je leert in een aantal hoofdstukken de basisfuncties van de computer gebruiken. Mensen die weinig met een computer hebben gewerkt gaan als eerst met deze module aan de slag.
    Onderwerpen: computer aanzetten, typen, klikken, websites bekijken
  2. Het internet op
    Je maakt in deze module kennis met het internet en e-mailen. Mensen die een computer kunnen bedienen maar nog weinig ervaring hebben met het internet leren hoe ze het internet kunnen gebruiken. Maar ook hoe je bijvoorbeeld e-mail moet schrijven en versturen.
    Onderwerpen: E-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers
  3. Samen op het web
    Deze module gaat over sociale media. In zeven hoofdstukken leer je werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving.
    Onderwerpen: Sociale netwerken, links en blogs

Deze drie modulen vormen samen de cursus Klik & Tik. De cursus duurt vijf weken waarin je elke week een les van 1,5 uur krijgt. Tijdens deze weken kun je thuis ook verder oefenen of kun je gebruikmaken van de internetcomputers in de Bibliotheek. Aan het begin van de cursus kijk je samen met de cursusleider bij welke module je wilt beginnen.

Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 10,- (niet verplicht). Tijdens de cursus kun je gebruikmaken van de computers van de Bibliotheek, maar wil je
een eigen laptop meenemen dan kan dat ook.

Je krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma-uitreiking.

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs bij de Bibliotheek. Je kunt je daar ook direct aanmelden voor de cursus. Of laat iemand je aanmelden via de Bestel kaarten-knop.

Donderdag | gratis | 7, 14, 21, 28 sept & 5 okt | 13:00 – 14:30
de Bibliotheek Bloemendaal