Mamacafé

13 december 2017, van 09:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Zandvoort

Kosten: Gratis

Mamacafé - ontmoeting

Elke tweede woensdag van de maand is er in de Bibliotheek Zandvoort het Mamacafé; dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders (en vaders) van jonge kinderen, waarbij ook de baby’s en peuters van harte welkom zijn. Natuurlijk ook voor papa’s! Loop gezellig binnen, aanmelden is niet nodig.

Onder het genot van een kop koffie of thee spreken we met elkaar over onze kinderen, over opvoedvragen en maandelijks wordt een toepasselijk thema gekozen dat door een deskundige nader wordt toegelicht. Dit thema wordt verzorgd door JGZ Kennemerland of door de Bibliotheek.

Het thema van deze woensdag is ‘Mediaopvoeding‘.
Kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar zijn geboren in het digitale tijdperk. Voor hen zijn computers, tablets en mobiele telefoons de gewoonste zaak van de wereld. Ze komen gewild of ongewild dagelijks in aanraking met het gebruik van digitale media. De digitale wereld is overal.

Veel kinderen voelen zich erg aangetrokken tot digitale media en ze leren snel. Het gebruik ervan heeft voordelen, maar roept bij veel ouders ook vragen op. Hoe lang mag mijn kind op de tablet? Is het verstandig om mijn baby televisie te laten kijken? Wat zijn goede apps? Nadenken over mediaopvoeding en wat er moet gebeuren heeft een positief effect op je kind. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Jouw rol als ouder/opvoeder is hierin erg belangrijk.

In deze themabijeenkomst komen de volgende onderdelen aan bod:

• Digitale middelen en jouw kind.
• Wat kun je doen in de mediaopvoeding van je kind?

Monique de Jong, mediacoach bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, geeft hiervoor tips. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

Woensdag 13 december | 9:30 – 11:30 uur | Gratis
de Bibliotheek Zandvoort


Heb je een tablet, neem deze dan mee!