Open Ochtend... WasteBoards

25 januari 2018, van 08:00 tot 09:00 | de Bibliotheek op het Station

Kosten: Gratis

Open Ochtend... WasteBoards

Plastic afval wordt gezien als een wegwerpmateriaal zonder waarde. WasteBoards laat zien dat je van plastic coole producten kan maken zonder een nieuwe productiestroom van plastic te starten.

Op dit moment worden er gemiddeld 20.000 plastic flessen per seconde gemaakt waarvan een groot gedeelte in onze oceanen, rivieren en op onze stranden belandt. Plasticvervuiling is een groeiend probleem. Wereldwijd.

WasteBoards is een jong skateboardmerk uit Amsterdam, dat als enige ter wereld skateboards van plastic flesdoppen maakt. De doppen verzamelen ze met iedereen, van festivalgangers en bedrijven tot schoolkinderen. Elke board wordt met de hand gemaakt en ieder ontwerp is uniek, omdat geen enkel doppenpatroon hetzelfde is.

De boards laten door hun design zien dat ze van afval zijn gemaakt; het probleem en de oplossing duidelijk gemaakt in een product. En die creativiteit spreekt (jonge) mensen aan.

De boards kunnen overal gemaakt worden. Zo kunnen makkelijk festivals, bedrijven en scholen bezocht worden om mensen op een directe, begrijpelijke en unieke wijze inzicht te geven in de mogelijkheden met afvalplastic.

Bij WasteBoards dromen ze van een wereld zonder plasticafval en als ze wakker worden dan willen ze ‘out of business’ zijn.

Jonathan Morrison zal ons bij de Open Ochtend alles vertellen over zijn wasteboards en hoe hij door dit product in diverse wereldsteden de gevreesde Plastic Soup zal gaan reduceren.

De inspiratiesessie is gratis bij te wonen maar reserveer in verband met de reservering van het ontbijt een kaartje via de Ticket-URL.

Open Ochtend

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’. Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap.

Haarlem Plastic Vrij

De acht grote culturele instellingen van Haarlem, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen, Hart en het Noord-Hollands Archief willen met het initiatief Haarlem Plastic Vrij alle Haarlemmers te inspireren meer en vaker na te denken over plastic en plastic afval. Dit doen ze samen met een aantal andere Haarlemse organisaties: Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden, Circus Circulair en de Vishal. Met dit initiatief willen ze een bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente Haarlem: Haarlem Klimaatneutraal en Circulair in 2030. Het project Haarlem Plastic Vrij loopt van september 2017 tot september 2018. In deze periode organiseren we regelmatig activiteiten gerelateerd aan het thema plastic.

Donderdag 25 januari | 08:00 - 09:00 uur | Gratis
de Bibliotheek op het Station