Zoek je talent - workshop

6 september 2017, van 14:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Hillegom

Kosten: Gratis

Kikker en Eend

Annette Damman, talentcoach voor kinderen (en volwassenen) gaat deze middag samen met kinderen op zoek naar hun talenten.

Een tafel vol met kaartjes, woorden staan er op en plaatjes. Aan de tafel zitten een vrouw en een kind, ze zijn in gesprek. Het is kennelijk een fijn gesprek, want beiden lachen en kijken elkaar stralend aan. Wanneer je dichterbij zou komen en het gesprek zou volgen zou je horen dat ze in gesprek zijn over waar het kind blij van wordt, wat het fijn vindt om te doen.

De vrouw schrijft dat, wat het kind vertelt, op een blad papier; het lijkt op een woordspin en het ziet er prachtig uit, in allerlei kleuren. De naam van het kind staat in het midden en daaromheen komen de woorden en zinnen waar het kind van gaat stralen. Het kind mag de talentkaartjes uit gaan zoeken op de tafel: welke past er bij hem of haar? Ook die worden opgeschreven. Aan het eind van het gesprek zie je dat het kind het blad meekrijgt. Je ziet hoe blij het kind ermee is en het koestert. Al die fijne dingen waar ze over gepraat hebben….”Wat ben ik goed in veel dingen en wat kan ik al veel!” Dat blije van het gesprek en het gevoel van eigenwaarde, waar het kind mee wegloopt, geeft veerkracht en zelfvertrouwen. Dat kan het verschil maken tussen geloof in jezelf en verlies van zelfvertrouwen.

Als talentcoach begeleidt Annette in haar praktijk Licht-op-Talent kinderen (en volwassenen) vanuit hun eigen kwaliteiten. Vaak is het nodig om daar meer bewust van te worden. Een talentinterview is daar heel geschikt voor en is vaak de start van kortdurende trajecten.
Om te zorgen dat alle kinderen hier mee in aanraking kunnen komen heeft Annette zich verbonden aan de ‘Pop up Kindertalentenfluisteraar’. Dit betekent dat zij een aantal keer per jaar in haar woonplaats Hillegom gratis talentinterviews aanbiedt. Zo zorgen we ervoor dat alle kinderen hun portie veerkracht kunnen opbouwen!

Woensdag 6 september | 14:00 – 17:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 in Hillegom