Heel Nederland Leest de toekomst in november

Kom je cadeauboek vanaf 1 november ophalen in één van de vestigingen

Het is weer Nederland Leest. Dat betekent dat jij als Bibliotheeklid een cadeautje krijgt.
Dit jaar is het cadeauboek Ik, robot van Isaac Asimov, een verzameling sciencefictionverhalen die de Amerikaanse schrijver en biochemicus Asimov tussen 1940 en 1950 publiceerde. Voor uren leesplezier met echte breinbrekers…

Robot schrijft literatuur

Wat gebeurt er als de techniek met literatuur aan de slag gaat? Dat is de vraag bij een experiment dat auteur Ronald Giphart samen met het Meertens Instituut en de Universiteit van Antwerpen aanging. Het resultaat van het Nederland Leest-experiment is een tiende verhaal in het Nederland Leest-boek Ik, robot.

Bekijk onderstaande film met uitleg over het experiment door Folgert Karsdorp van het Meertens Instituut.

Ik, robot

In Ik, robot van Isaac Asimov blikt hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, terug op haar leven. Ze ontmoette een verliefde robot, maar ook robots die twijfelen of bewust van zichzelf zijn. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers.bewust van zichzelf zijn. 

Agendatips

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Robo-barometer

Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Spannend of beangstigend? We zijn benieuwd wat jij ervan vindt!