CoronaMelder

De corona-app

De CoronaMelder is de app van de overheid om het coronavirus te helpen beheersen en bestrijden. De app geeft een melding als je in de buurt bent geweest van iemand die is besmet met corona. Het gebruik van de app is vrijwillig. 

Download de CoronaMelder

De CoronaMelder

In dit filmpje kun je zien hoe de app werkt. 

Hoe werkt de CoronaMelder?

Hulp bij keuze

Heb je vragen over de app? Bijvoorbeeld: is de app privacy-vriendelijk? Is het gebruik van de app verplicht? Of helpt de app bij het bestrijden van het virus? Deze sites kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Hulp bij gebruik

Wil je de app gebruiken en heb je hier vragen over? Bijvoorbeeld of jouw telefoon geschikt is? En hoe je de app installeert op je telefoon? Op deze sites vind je antwoorden op deze, en nog meer vragen.   

Hulp bij afspraak coronaprik?

Heb je een oproep gekregen voor de prik tegen corona? Heb je vragen over de brief of wil je hulp bij het maken van een afspraak? Maak dan gebruik van het telefonische corona-spreekuur van de Bibliotheek.

Hoe vraag ik een coronatest aan?

Om een afspraak te maken voor een coronatest kun je bellen naar het landelijke nummer van de overheid 0800 -1202. Houd je BSN-nummer bij de hand. Het is ook mogelijk om een afspraak online te maken via de website coronatest.nl. Met het beantwoorden van een paar vragen kom je er snel achter of het voor jou specifieke geval nodig is om een test te doen.

Veelgestelde vragen

Is er een flyer over de app?

Jazeker! Er is een flyer die je kunt meenemen uit de Bibliotheek. Hierin lees je meer over de app en hoe je de app downloadt op je telefoon.

Waarom zou ik de CoronaMelder gebruiken?

Het coronavirus is er nog. Daarom kan iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. Met de app weet je eerder of je mogelijk bent besmet en voorkom je dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. Voor wie download jij de CoronaMelder-app?

Hoe werkt de app?

Melding
CoronaMelder stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app wat je kunt doen en of je je moet laten testen.

• Voorkom dat je het virus doorgeeft
Met CoronaMelder weet je dus eerder of je meer kans hebt besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven voordat je je ziek voelt.

Hoe gebruik ik CoronaMelder?

  1. Download CoronaMelder. Als je een Android-telefoon hebt, vind je de app in de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store.

  2. Installeer de app. Op het scherm van je telefoon lees je hoe dit moet.

  3. Volg de stappen in de introductieschermen.

  4. Zet in de instellingen van je telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest.

  5. Ontvang je een melding? Open CoronaMelder en lees wat je kunt doen en of je je moet laten testen.

  6. Blijk je zelf corona te hebben? Dan is het jouw eigen keuze of je jouw besmetting – samen met de GGD – wilt melden in de app.

En als ik het installeren van de app lastig vind?

Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800 - 1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen over de app.

Hoe zit het met mijn privacy?

CoronaMelder vraagt je niet om persoonsgegevens. De app weet dus niet je naam, e-mailadres of telefoonnummer.

Werkt CoronaMelder met locatiegegevens?

CoronaMelder werkt met bluetooth, niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie of waar je bent, of wie je hebt ontmoet.

Ben ik verplicht om de app te installeren?

Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Niemand mag je verplichten CoronaMelder te gebruiken of te laten zien om ergens toegang te krijgen.

Staat jouw vraag er niet bij?

Bekijk dan de veelgestelde vragen op de website van CoronaMelder.


Wil je meer weten over de CoronaMelder?

of bel (gratis) 0800-1280