Boekentip: De Zijderoutes

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020 15:45

De boekentip van....

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Aafje, Manager Publieksdienstverlening bij de Bibliotheek.

De Zijderoutes van Peter Frankopan

“Peter Frankopan kiest een heel vernieuwend en verrassend perspectief om geschiedenis te schrijven. Zijn uitgangspunt is het nabije oosten, de routes die mensen, godsdiensten, goederen en ideeën aflegden en de manier waarop dat de wereld zoals we die nu kennen, mede bepaald heeft.”

Het is een boek dat je niet makkelijk weglegt als je er eenmaal in begint.

Een boek dat verrijkt

“Wij zijn in het westen gewend om geschiedenis te schrijven en te bestuderen vanuit het Europees perspectief. Terwijl geschiedenis veel eerder en op een heel andere plek op de wereld begint. En dat fascineert van begin tot eind. Het is misschien geen boek om in één adem uit te lezen, maar hoofdstukindeling - ingedeeld in routes, zoals bijvoorbeeld de route van het goud, de route van de godsdiensten, de route van de slaven - geeft je de mogelijkheid om het hoofdstuk voor hoofdstuk tot je te nemen.

Het boek geeft je een prachtig beeld van de ontwikkeling van de wereld vanuit een vaak onderbelicht perspectief. Het verrijkt je echt.”

 • Peter Frankopan De zijderoutes

  geïllustreerde editie

  Reis mee, via het machtige Perzïe uit de oudheid, de opkomst van Europa en de twee wereldoorlogen naar het heden. Maak via de zijderoutes kennis met koningen e.a. en zie hoe Oost en West met elkaar verweven raakten. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

  Kinderboek, Non-Fictie

  Nederlands, 126 pagina's, Van Goor, Houten, 2018

  Gedrukt boek