75 jaar bevrijding

Meer collectie

75 jaar bevrijding

Dit jaar maken we 4 en 5 mei thuis mee. We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen. En iedereen kan van huis uit meedoen; hang de vlag uit, speel mee, zing mee, neem stilte in acht, kijk tv en spreek over vrijheid. Hieronder vind je een mooie inspiratiepagina. Helaas is het nog niet mogelijk om fysieke boeken te reserveren, vanwege de tijdelijke sluiting van de Bibliotheek, maar inspiratie opdoen kun je gelukig wel!

E-books

Haarlems verzet

Het jongste verzetsmeisje van Nederland

Freddie Oversteegen was vijftien jaar toen de oorlog uitbrak. In plaats van thuis te blijven, koos zij voor het gewapend verzet in Haarlem.

De Bibliotheek Haarlem in oorlogstijd

Dit jaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Maar hoe zag de Bibliotheek in Haarlem er in die tijd uit?

Tweede Wereldoorlog in fictie

Waargebeurd

Films

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Kirsten, Marketing en Communicatiemedewerker bij de Bibliotheek.

Bekijk de tip