Biografie & Waargebeurd

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van de redactie

 • Twee stapjes op het strand

  Anne-Dauphine Julliand

  Persoonlijk verhaal van een moeder, van wie het tweejarige dochtertje bleek te lijden aan een ongeneeslijke en dodelijke ziekte.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Twee stapjes op het strand

 • Lieve hemel

  Rhoda Janzen

  Een 43-jarige vrouw keert na een crisis in haar persoonlijke leven tijdelijk terug naar haar familie in de mennonietengemeenschap in Californië waar ze opgroeide. Daar overpeinst ze haar leven, herleeft haar mennonitische jeugd en komt in het reine met zichzelf.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lieve hemel

 • Ulrike Meinhof

  Otto van de Haar

  Biografie van de Duitse kritische journaliste en activiste (1934-1976), ideologe en actief lid van de terroristische beweging Rote Armee Fraktion, ook bekend als de Baader-Meinhof Gruppe.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ulrike Meinhof

 • Safa, de kleine woestijnbloem

  Waris Dirie

  Verslag van de persoonlijke strijd van de schrijfster om een jong meisje uit Djibouti te beschermen tegen vrouwenbesnijdenis.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Safa, de kleine woestijnbloem

Boek van de maand

Henk Plenter, Let niet op de rommel

Henk Plenter ruimde in 44 jaar ruim 1600 ernstig vervuilde woningen op. Lees alles over de chaos, eenzaamheid en ontluistering die achter sommige voordeuren te vinden is.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken