Game Data Detox

data detox game

In Data Detox Game ben je een surfende hacker opzoek naar een schat. Onderweg duiken er allerlei obstakels op. Koekjes, ‘gratis boosts’, datablokken – wat moet je nou wel of niet pakken om vooruit te komen?

Mediawijsheid

Met de Data Detox Game leren kinderen op een laagdrempelige manier over mediawijsheid. Digitale privacy en persoonlijke data is een belangrijk thema, ook voor jonge kinderen. Hoe leer je hen op een aansprekende manier dat in de online wereld voorzichtigheid en gezond verstand geboden is, zodat ze van jongs af aan bewust omgaan met hun digitale privacy? Met de Data Detox Game! Een serieus leuke surfgame voor kinderen van 8 tot 14 jaar die op speelse wijze complexe onderwerpen aansnijdt, van phishing tot internetcookies.

Hoeveel geef jij prijs?

Accepteer je alle cookies die je tegenkomt, puur om je tegenstanders voor te blijven? En geef je altijd persoonlijke informatie vrij wanneer je daarom gevraagd wordt? Tipje van de sluier: de beste schatzoeker is degene die weet wat ‘ie prijsgeeft…

Digitaal bewustzijn

De Data Detox Game werd gelanceerd in de Week van de Mediawijsheid 2019, een landelijke themaweek waarop scholen aandacht besteden aan digitaal bewustzijn en mediaskills.

Speel de Data Detox Game

Online lezen & leren bij de Bibliotheek