Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • De kleur van stilte

  Elia Barceló

  Als de Spaanse Helena veertig jaar na de moord op haar zus aanwijzingen krijgt over de toedracht daarvan, verdiept ze zich in de omstandigheden van destijds en ontdekt schokkende feiten uit het familieverleden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De kleur van stilte

 • Parttime astronaut

  Renée van Marissing

  Een jonge vrouw twijfelt over haar huwelijk dat in een sleur is geraakt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Parttime astronaut

 • Liefde verkennen

  Hilary Mantel

  Drie meisjes worden volwassen in de jaren '70 en '80 wanneer ze van hun kloosterschool overstappen naar het universitaire wereldje in Londen, waar anorexia nervosa een van hun grootste problemen is.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Liefde verkennen

 • Arc de Triomphe

  Erich Maria Remarque

  Een Duitse chirurg die in 1939 als illegale vluchteling is ondergedoken in Parijs en leeft van het clandestien uitvoeren van moeilijke operaties, zint op wraak als hij op een dag zijn pijniger van de Gestapo ziet.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Arc de Triomphe

 • Wat nooit is verteld

  Elliot Perlman

  Een ex-gedetineerde krijgt in de jaren zestig van de 20e eeuw een reclasseringsbaan in een kankerziekenhuis in New York, terwijl een docent geschiedenis in een depressie raakt; zo worden vijftig jaar Amerikaanse, Joodse en Europese geschiedenis met elkaar verbonden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat nooit is verteld


Boek van de maand

Ons soort mensen

Juli Zeh

Internationaal doorbraakboek van de Duitse auteur waarin ze in de vorm van een dorpskroniek onze hedendaagse maatschappij fileert.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken