3 tips hoe je lezen nog leuker maakt

3 tips hoe je lezen nog leuker maakt

Hoe zorg je er nu voor dat lezen leuk blijft? We hebben drie tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1. Kies het juiste boek

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je een boek leest dat jij leuk vindt. Maar welk boek is dat dan? Als je moeite hebt met kiezen, zoek dan naar boeken over een onderwerp dat jou interesseert. Vind je geschiedenis leuk? Er zijn hele mooie boeken geschreven die zich vroeger afspelen. Wat dacht je van de spannende serie Broederband. Lezen over je hobby of sport maakt een verhaal heel herkenbaar. Zit je op voetbal? Probeer Het geheim van het voetbaltalent dan eens. Maak je altijd filmpjes? Dan is Vlogvriendinnen een aanrader. Of vraag je vrienden of vriendinnen om een leuke boekentip, als zij een bepaald boek leuk vinden dan vind jij dat waarschijnlijk ook! De hierboven genoemde boeken kun je natuurijk bij de bieb lenen. Klik onderaan deze pagina op het boek en bekijk in welke Bibliotheek het boek te leen is of lees het e-book!

Tip 2: Lees eens een ander soort boek

Kies eens een ander boek! Bijv. een moppenboek zoals het Kidsweek moppenboek. Of wat dacht je van een weetjesboek, bijv. Waarom achtbanen te gek zijn. Of een handig boek als Apps maken voor kids (voor dummies). Wil je lekker door met spelen, dan is een luisterboek ideaal: je gaat door waarmee je bezig was en luistert ondertussen naar een mooi verhaal. Er is genoeg keuze in de LuisterBieb.

Tip 3: Maak een boekenvlog

Met al die online lessen weet je vast wel je weg te vinden op de telefoon, laptop of tablet. Dus jij zet zo een boekenvlog in elkaar! Maak een filmpje waarin je vertelt over het boek dat je hebt gelezen en wat er zo leuk, spannend of mooi aan was. Stuur je vlog door naar je vrienden en zij hebben gelijk een boekentip! Moet je natuurlijk niet het einde vertellen…Oh en wij vinden het trouwens ook heel leuk om het eindresultaat te zien, dus stuur je vlog ook even door naar boekentips@bibliotheekzuidkennemerland.nl

Ideeën nodig? Kijk dan bijv. de vlogs van Jörgen Apperloo op het Leesplein op YouTube.

De boekentips uit de tekst