Interbibliothecair Leenverkeer

Vraag je wel eens boeken of andere materialen aan bij universiteitsbibliotheken of de Koninklijke Bibliotheek, dan verandert binnenkort het aanvraagproces voor IBL.

< Terug


Per 10 december 2018 kun je niet meer met een eigen IBL-account materialen aanvragen bij universiteitsbibliotheken of de Koninklijke Bibliotheek (KB). De universiteitsbibliotheken en de KB gaan namelijk over op een ander internationaal systeem voor Interbibliothecair leenverkeer. Ook hbo-instellingen en wetenschappelijke instituten gaan de komende maanden het andere IBL-systeem gebruiken.

Alternatief

Samen met de KB werken we op dit moment een alternatief uit voor het aanvraagproces, zodat je ook na 10 december materialen kunt blijven lenen via Interbibliothecair leenverkeer. Uiteraard informeren we je op tijd over hoe je straks een IBL-aanvraag doet.

Tegoed

Heb je een eigen IBL-account en staat daar nog een tegoed op, dan kun je dat nog tot 1 april 2019 gebruiken voor IBL-aanvragen. Denk je geen gebruik te maken van het openstaande tegoed op je IBL-account, dan kun je dit tot 1 september 2019 terugvragen. Stuur in dat geval een e-mail naar ibl[at]bibliotheekzuidkennemerland.nl onder vermelding van:

  • terugbetaling tegoed IBL-account      
  • naam
  • woonplaats
  • toegangsnummer (eindgebruikersnummer)
  • rekeningnummer (IBAN)

Wij controleren de hoogte van het saldo en sturen je daarvan een bevestiging.

Interbibliothecair leenverkeer

Bij het Interbibliothecair leenverkeer (IBL) lenen Bibliotheken materialen aan elkaar uit. Als lener heb je op die manier de mogelijkheid om ook aan materialen te komen die geen onderdeel zijn van de collectie van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.


Geen antwoord op je vraag gevonden?