Groep 3: Warboel in de bieb - NIEUW!

Het zal je maar gebeuren… Op een ochtend kom je in de schoolbibliotheek en is het een grote rommel! Anansi de spin is op bezoek geweest! Wie komt er helpen om de rommel op te ruimen, Anansi te zoeken en hem terug te stoppen in zijn verhaal? Met dit programma maken leerlingen kennis met de Anansi-verhalen die behoren tot de Caraïbische vertelcultuur. Daarmee sluit het aan op cultuureducatie.

Anansi heeft er een rommeltje van gemaakt: boeken liggen door elkaar en staan op de verkeerde plaats. Aan de hand van vertelplaten wordt het verhaal van Anansi verteld. De leerlingen gaan vervolgens op zoek naar Anansi. Ze verzamelen sporen van de spin en ontdekken zijn schuilplaats. Tijdens hun speurtocht maken ze kennis met verschillende aspecten van de schoolbibliotheek.

Periode: hele schooljaar
Locatie: op school