Groep 4: Eén slokje Kikker

Een slokje Kikker

Op een grote vlakte leven de dieren tevreden bij elkaar. Er is eten voor iedereen, bomen om onder te slapen, beekjes om uit te drinken en poelen om in af te koelen. Op een dag is het heel heet. Nog veel heter dan anders. ‘Ik moet even één slokje drinken’ zegt Kikker tegen zijn vrouw. Maar als Kikker eenmaal begint te drinken, kan hij niet meer stoppen. Tot ongenoegen van de andere dieren…

Het prachtige prentenboek van Piet Grobler is een feest om voor te lezen. Het boek bevat naast de mooie illustraties ook verschillende lagen. Het gaat niet alleen over kikkers en wilde dieren, maar ook over hebzucht en verleiding.

Je krijgt van de Bibliotheek een collectie met verschillende prentenboeken, voorleesboeken, sprookjesboeken, informatieve boeken en gedichtenbundels. Met de bijgeleverde 3D beelden maak je de ontwikkeling van kikkerdril tot kikker aanschouwelijk en de leerlingen leren met het ‘dieren-memory’ spel wilde dieren kennen. Verder is er een gemakkelijke handleiding voor het gebruik in de klas.

Periode: hele schooljaar
Locatie: op school
Duur: 3 weken
Kosten: € 35,00 per groep

LET OP! Als een bestelde collectie niet wordt opgehaald dan brengen wij €10,- reserveringskosten in rekening.

Schrijf nu in