Groep 5 en 6: Schatten van de bieb

Schatten van de bieb

Erfgoededucatie. In de Middeleeuwen waren boeken uiterst kostbaar. Boeken werden van perkament gemaakt en met de hand geschreven. Monniken versierden de letters en prenten met echt goud tot de boekdrukkunst werd uitgevonden.

De groep kan deze handschriften en eerste gedrukte boeken uit de Oude Boekerij van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland met eigen ogen zien. Aan het eind van het groepsbezoek maken zij zelf een prachtig versierde initiaal.
Het programma bestaat uit één groepsbezoek aan het Noord Hollands Archief. Je ontvangt na het bezoek een boekje met voorleesverhalen en lestips voor in de klas. Ga met de groep zelf verf maken, met lettertypes aan de slag of maak een ‘geheime bergplaats’ van een boek.

Periode: januari t/m juni
Duur bezoek: 1 uur
Locatie: Noord Hollands Archief, Jansstraat 40 te Haarlem
   Maximaal 30 kinderen en twee begeleiders.
Kosten: € 78,00 per groep

Schrijf nu in