Leerkrachten: Workshop Hoe organiseer ik een boekenkring?

Cursus Open Boek

Maak kinderen enthousiast over boeken en lezen en introduceer in jouw klas de boekenkring! Daag de kinderen uit en laat ze elkaar inspireren met korte boekactiviteiten.

Leesplezier is een belangrijke voorwaarde voor een optimale leesontwikkeling. Maar in elke klas heb je naast echte boekenwurmen ook kinderen die geënthousiasmeerd moeten worden. De boekenkring is een waardevolle activiteit waarbij boeken centraal staan en kinderen én de leerkracht een rol hebben. Op die manier leren kinderen hun mening verwoorden, wisselen ze tips uit en ontstaat er in de klas een leescultuur.
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met diverse werkvormen van de boekenkring. Daarbij besteden we aandacht aan verschillende boeksoorten: leesboeken, informatieve boeken, strips, gedichten. Na deze workshop heb je voldoende informatie en ideeën om de boekenkring structureel op te nemen in het rooster als volwaardig onderdeel van het leesonderwijs.

Datum: woensdag 31/10
Locatie: Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32
Duur: 2 uur
Kosten: € 35,00
Bijzonderheden: ook heel geschikt als onderdeel van een teamvergadering of studiedag. Hele schooljaar mogelijk. Kosten op aanvraag.