Erfgoedproject ‘Sporen van vroeger’

Zowel de groepen 1 en 2, als de groepen 3 en 4 van de Voorwegschool in Heemstede hebben meegedaan aan dit project. Het thema was bewaren. Het betreft een samenwerking tussen de historische vereniging Heemstede-Bennebroek en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Danthe en Teun ontdekken de bijzondere plekken in Heemstede.

Kijk hier voor het fotoproject.

 

Voorleestips van onze leesconsulent

de Bibliotheek op school

Het bibliotheekwerk verandert de komende jaren ingrijpend. De Bibliotheek introduceert een nieuwe educatieve aanpak: de Bibliotheek op school. Met deze aanpak werken school en Bibliotheek structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Het doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, zowel op school als thuis.

Interactieve animaties

100 Interactieve animaties zijn nu beschikbaar voor het onderwijs. De thema's zijn: De aarde, De mens, Dieren & planten en Techniek. Bekijk de mogelijkheden en vraag een inlog aan!

Opleiding Vol van Lezen

Voor het nieuwe schooljaar onderzoekt de Bibliotheek Zuid-Kennemerland of er belangstelling is voor de opleiding Vol van Lezen, een vervolg op de cursus Open Boek die verdieping geeft op LB-niveau.
Deze opleiding is gericht op het veel meer en beter inzetten van kinderboeken in de dagelijkse praktijk van het onderwijs. 

Nieuw in de Bieb

Huiswerkbegeleiding in de Bibliotheek

Kan een leerling (vanaf groep 4) wel wat hulp gebruiken met lezen, spelling of rekenen? Vanaf 1 september geeft Studiemax elke week bijles in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2, aan leerlingen van de basisschool. 

Waarom Studiemax?

Studiemax heeft veel ervaring. Zij geven ook huiswerkbegeleiding in alle Bibliotheken in Amsterdam. Naast de gewone huiswerkbegeleiding besteden zij veel aandacht aan leesvaardigheid. De Bibliotheek is een vertrouwde omgeving met boeken en directe toegang tot informatie. Op de website van Studiemax lees je meer over de huiswerkbegeleiding en hoe je je kunt inschrijven.