Educatief Jaarprogramma voor- en vroegschoolse educatie

Voor de voor- en vroegschoolse educatie in Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Spaarndam, en Zandvoort heeft de Bibliotheek een uitgebreid educatief aanbod. Voor elke leeftijd is er een programma .

Voorlezen in de voorschoolse periode van kinderen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen aan dreumesen en peuters 8% van de leesprestaties op school verklaart. Het stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie en wat ook heel belangrijk is: voorgelezen worden is heel erg leuk!

De Bibliotheek heeft een grote collectie prentenboeken en voorleesboeken. Voor de kinderopvang en de kleutergroepen van het primair onderwijs is er bovendien de vertelcollectie om het voorlezen nóg leuker te maken. Hierin zitten vertelplaten en vertelkastjes, voorleestassen, thematassen, prentenboeken in reuzenformaat en digitale prentenboeken.

Voor de peuters bieden we een Bibliotheekbezoek aan. Centraal staat het prentenboek Kleine Kangoeroe van Guido van Genechten. Kangoeroe vindt het moeilijk om de warme, veilige plek in de buidel van mama Kangoeroe te verlaten. Gelukkig leert hij snel hoe leuk het is om op eigen benen te staan.

Contact
Anneke Friedhoff
Consulent voor- en vroegschoolse educatie
023-511 5406
educatie@bibliotheekzuidkennemerland.nl
 

Vertelcollectie

Voorlees Express

Voorlees Express

Wij werken samen met de VoorleesExpress Haarlem. Wil je meer informatie over de VoorleesExpress?

Landelijke campagnes

Mediawijsheid

Bibliotheekbezoek

BoekStart

Abonnementen, voorwaarden en tarieven