Masterclass Vloggen als een PRO

Workshop Gifje

Het medialandschap is in de afgelopen jaren snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer je maar wil, iedereen kan zelf video's maken en YouTube is het grootste online videoplatform geworden.

In de masterclass of cursus ‘Vloggen als een Pro’ leren de leerlingen wat vloggen is en hoe je het kunt gebruiken, waar een goede vlog uit bestaat, hoe je een kanaal op zet en hoe je video’s filmt en monteert. Er is materiaal om storyboards te maken, er zijn camera’s beschikbaar om mee te filmen en computers om video’s op te bewerken. Daarbij is er na de masterclass ook ruimte voor vragen en coaching bij het opzetten van het kanaal en het maken van video’s.

Voorafgaand aan de workshop krijgen de leerlingen een vragenlijst om zich voor te bereiden.  

Docent Dennis Cup is een ervaren videomaker, marketeer en online-ondernemer. Maakte diverse video’s voor verschillende bedrijven, artiesten, festivals en culturele instellingen. Daarbij maakt hij wekelijks video’s voor zijn bedrijf Haerlems Bodem. Het online platform van Haarlem en omstreken. Kijk op www.haerlemsbodem.nl of vimeo.com/donthings voor meer informatie.

Kerndoelen:
Digitale geletterdheid
ICTvaardigheden
Mediawijsheid
Zelf produceren met nieuwe media

Voor wie: Alle klassen
Max. : 12 leerlingen
Periode: hele jaar
Locatie: Medialab van de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32
Duur: 3 uur
Kosten: in overleg