Jeugd & jongeren

Nieuw in de Bibliotheek

Griffels & Penselen 2017

 • Tangramkat

  Maranke Rinck

  Een jongen (ik-figuur) krijgt een puzzel. Hij maakt een kat van de zeven puzzelstukken, en een vriendje voor de kat. Maar dan gaat het mis! Prentenboek met grappige kleurenillustraties, gebaseerd op het spel tangram, opgebouwd uit steeds dezelfde vormen. Met uitneembare puzzelstukken. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Tangramkat

 • Siens hemel

  Bibi Dumon Tak

  Sien de hond is dood. De wolken laten hem door, rechtstreeks de hemel in. Klein Broertje heeft heel veel vragen. Prentenboek over de dood van een huisdier, met sfeervolle kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Siens hemel

 • Baby'tje in mama's buik

  Bette Westera

  Jip (ik-figuur, meisje) hoopt dat het baby'tje in mama's buik een jongetje is. Maar hoe is dat baby'tje daar gekomen? Voorleesverhaal waarin allerlei vragen over de conceptie, zwangerschap en geboorte worden beantwoord. Met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Baby'tje in mama's buik

Nieuw in de Bibliotheek

Griffels & Penselen 2017

 • Kinderen met een ster

  Martine Letterie

  Rosa, Klaartje en Leo zijn doodgewone kinderen, totdat ze een ster moeten dragen. Bijna dertig korte verhalen over zes jonge Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen. Met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kinderen met een ster

 • Naar het noorden

  Koos Meinderts

  Er is nauwelijks iets te eten voor de kinderen in de stad, omdat het oorlog is. Jaap (11, ik-figuur) moet met zijn broertje en zusje naar Friesland om aan te sterken. Maar ze worden niet in hetzelfde gezin geplaatst. Zullen ze elkaar nog terugzien? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Naar het noorden

 • Alaska

  Anna Woltz

  Parkers hond Alaska moest weg, omdat haar broertje allergisch voor hem is. Op haar eerste schooldag ziet ze dat Alaska nu de hulphond is van haar klasgenoot Sven. Ze wil graag weer contact met Alaska, maar ze vindt Sven niet aardig. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alaska

Nieuw in de Bibliotheek

abc_vd_leeslijst