Danique

Danique van der Voorn (26 jaar) - Contentmaker

#medewerkersvandebieb

Vrijheid, creativiteit en flexibiliteit. Dat spreekt Danique – één van de jongste medewerkers bij de Bibliotheek – enorm aan in haar functie als Content Creator. Op zoek naar leuke verhalen bezoekt ze de verschillende vestigingen van de Bibliotheek. De meest uiteenlopende activiteiten legt ze vast op foto of video. Ook onderhoudt Danique de nieuwsbrieven, website en social media en schrijft ze artikelen. “Ik heb een afwisselende functie en dat vind ik heel fijn. Bovendien kan ik mijn eigen uren indelen. En ik kan alles fietsend doen, heerlijk! Alleen maar achter een bureau zitten, is namelijk niks voor mij.”
Van jongs af aan heeft Danique een voorliefde voor boeken. In 2011 startte ze met vrienden de populaire boekenblog Adorable Books, waar ze recensies schrijft over boeken, series en films. Studeren deed ze altijd al in de Bibliotheek. Twee jaar geleden, nog tijdens het schrijven van haar scriptie voor de studie Journalistiek, begon ze bij de Bibliotheek. “Als eerste baan is dit een ideale plek om te starten! Ik mag namelijk alles proberen; ik ben heel vrij. En volgens mij kun je jezelf hier heel goed ontwikkelen.”

Tekst & fotografie: Wiebrig Krakau

Danique