Gerda

Gerda van den Brink (57 jaar) - Medewerker Publieksdiensten

#medewerkersvandebieb

“Ik voel me erg thuis in de vestiging in Bloemendaal. Het is er overzichtelijk, schoon en opgeruimd. Heel fijn!” Gerda werkt sinds tien jaar voor de Bibliotheek. Ze begon destijds in Zandvoort. “Na een roosterwijziging kon ik ook in Bloemendaal werken. Helemaal ideaal. Omdat ik hier woon, ken ik veel mensen die de Bibliotheek bezoeken.” Er komen veel ouderen. Hen helpen om zichzelf te redden in de Bibliotheek – bijvoorbeeld bij het zoeken in de catalogus – ziet ze als een leuke uitdaging.
Vanwege de kleinschaligheid van Bloemendaal werkt Gerda vaak alleen en dat betekent dat ze alles doet. Dit bevalt haar ontzettend goed, omdat mensen met uiteenlopende vragen aan de balie komen. “Elke vrijdag komt er een mevrouw boeken lenen van de ‘Nieuwe Boeken’-tafel. Ik vraag haar altijd naar de boeken die ze inlevert. Dat vindt ze superleuk. En ik ook, want als anderen mij vervolgens om tips vragen, kan ik ze daar beter bij helpen.
Zelf ben ik enorm fan van De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker. Dat boek heeft heel veel plotwendingen en het is zó geestig geschreven! En bij het lezen van The Rosie Project van Graeme Simsion heb ik echt zitten schateren.”

Tekst & fotografie: Wiebrig Krakau

Gerda