Plastic vissen in het Spaarne

Gepubliceerd op: 30 mei 2018 15:00

Haarlem plastic vrij vissen

Een schoen, een autoband, piepschuim, lege flesjes en zelfs flessenpost werden op zaterdag 26 mei uit het Spaarne gevist tijdens Haarlem Plastic Vissen.

Op deze zonovergoten middag verzamelde zich een grote groep mensen op de kade aan het Spaarne. Met visnetten in de hand stapten ze aan boord van dertig bootjes. Het doel van Haarlem Plastic Vissen (een initiatief van Haarlem Plastic Vrij): zo veel mogelijk plastic uit het Spaarne vissen. En dat is gelukt! Bij terugkomst werden de zakken afval op een hoop gegooid, waardoor te zien was hoeveel troep er in het water drijft.

Haarlem Plastic Vrij

Haarlem Plastic Vrij is een initiatief van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Hart en het Noord-Hollands Archief. Haarlem Plastic Vrij brengt samen met Circus Circulair, Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en de Vishal een beweging in Haarlem op gang om de inwoners van Haarlem bewust te maken van plastic afval.