Zandvoort gesloten tijdens Grand Prix

Gepubliceerd op: 11 augustus 2021 15:15

Bereikbaarheid en sluiting tijdens Grand Prix Zandvoort

De formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort vindt plaats van 3 tot en met 5 september 2021. Dit brengt gevolgen met zich mee voor de bereikbaarheid en de openingstijden van de vestigingen Zandvoort, Bloemendaal en Heemstede. Bezoekers van de Bibliotheek kunnen hinder ondervinden. Lees goed waar dit van toepassing kan zijn.

Beperkingen

De Bibliotheek Zandvoort is gesloten op vrijdag 3 en zaterdag 4 september. Daarnaast is Zandvoort van donderdag 2 september tot en met maandag 6 september alleen toegankelijk met het openbaar vervoer, de fiets of te voet. Autoverkeer zal niet de stad binnen kunnen komen.
Ook Heemstede krijgt te maken met wegafsluitingen. De wegafsluitingen in Heemstede zijn van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september van kracht. Bloemendaal valt net buiten deze beperkingen, maar kan ook hinder ondervinden.

Openbaar vervoer

Gedurende de periode van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september rijdt buslijn 81 niet verder dan halte ‘De Lakens’ in Bloemendaal aan Zee. De haltes van lijn 81 in Zandvoortkomen hiermee te vervallen. Voor reizigers uit Zandvoort die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer rijdt er tussen 11:00 en 16:00 uur een belbus. Tijdens de in- en uitstroom van de bezoekers rijdt vanaf station Haarlem buslijn 33 meerdere keren per uur rechtstreeks naar de bushalte ‘De Lakens’. Deze buslijn is alleen toegankelijk voor bezoekers van het circuit met een speciaal OV-ticket.

Buslijn 80 rijdt via de evenementenroute zoals vaker in Zandvoort bij evenementen wordt toegepast. De bus stopt in het centrum alleen op het Thorbeckeplein. Beide lijnen rijden ieder kwartier.

Op reguliere zomerse dagen wordt ook buslijn 84 gereden, deze rijdt dan dezelfde route richting Zandvoort als buslijn 81. Gedurende het Formule 1 weekend wordt deze lijn niet ingezet. Op vrijdag, zaterdag en zondag rijden er twaalf treinen per uur van en naar Zandvoort.

Voor actuele reisinformatie verwijzen wij je door naar www.9292.nl of www.connexxion.nl.

Via deze site vind je alle informatie over het verkeer rond Zandvoort.