Kanshebbers Beste Boek voor Jongeren 2023

Gepubliceerd op: 24 mei 2023 10:04

De genomineerden voor het Beste Boek voor Jongeren 2023 zijn bekend gemaakt!

De prijs Beste Boek voor Jongeren hoort bij de Boekenweek van Jongeren en wordt uitgereikt in twee categorie├źn: Oorspronkelijk Nederlandstalig en Vertaald. De tien boeken zijn uitgekozen door een jury van volwassenen. Een jury van zes jongeren gaat nu de tien genomineerde boeken lezen om zo samen de winnaars te bepalen. De bekendmaking van de winnaars is tijdens het openingsevenement van de Boekenweek van Jongeren op vrijdag 15 september.

Oorspronkelijk Nederlandstalig

Vertaald

Het boek Gamechanger, geschreven door Neal Shusterman staat ook in de genomineerden maar hebben wij helaas niet in de collectie.

De Boekenweek van Jongeren

Het Beste Boek voor Jongeren is onderdeel van de Boekenweek van Jongeren, die dit jaar plaatsvindt van 15 t/m 24 september. Door middel van de gratis bundel 3PAK, scholentournee Literatour, een online campagne en de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren worden jongeren van 15 t/m 18 geïnspireerd om hun nieuwe favoriete boek te vinden. 3PAK bevat dit jaar verhalen van Philip Huff, Rima Orie en het duo Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen (DAMN, HONEY).