Vestigingen stapsgewijs weer open vanaf 18 mei

Gepubliceerd op: 6 mei 2020 19:30

Goed nieuws! Vanaf maandag 18 mei gaan wij stapsgewijs weer open. We hebben er veel zin in om jullie weer te ontvangen.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je ons veilig en prettig kunt bezoeken. Door deze aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders. Wij vragen hiervoor je begrip. Bekijk voordat je langs wilt komen de openingstijden, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan. We verheugen ons op jouw komst. Wees welkom voor een kort bezoek!

Praktische punten

• Als de Bibliotheek open is, hoef je je materialen niet direct de eerste dag terug te brengen. We zullen voorlopig nog geen boetes rekenen.
  • De online diensten (zoals e-books en luisterboeken) van de Bibliotheek blijven gewoon beschikbaar (ook als we weer open zijn).
  • Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn vooralsnog uitgesteld; we informeren je daar op een later moment over.

De meest gestelde vragen over de opening vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan via dit formulier een berichtje. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij ook telefonisch bereikbaar tussen 10:00 en 17:00 uur. Vanwege drukte vragen wij je om zo veel mogelijk het formulier te gebruiken.

Meest gestelde vragen

Wanneer gaan de vestigingen weer open?

Een groot aantal van onze vestigingen is vanaf 18 mei open. 's Avonds en in het weekend zijn we veelal dicht. De Bibliotheek Haarlem Oost, de Bibliotheek op het station en de Bibliotheek Spaarndam zijn voorlopig ook nog niet open. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Ik heb nog boeken thuis liggen, kan ik deze inleveren?

Als de Bibliotheek weer open is, hoef je je boeken niet direct de eerste dag in te leveren. Zo zorgen wij ervoor dat het niet direct te druk wordt in de Bibliotheek met mensen die boeken willen inleveren. We zullen uiteraard geen boetegeld rekenen. De buitenbrievenbussen in de vestigingen Bloemendaal, Haarlem Centrum en Haarlem Noord zijn tot nader bericht nog gesloten.

Ik heb een boek gereserveerd, blijft dit wel staan?

• Een reservering waarvan je eerder (vóór de sluiting van de Bibliotheek) bericht van ons hebt gehad dat je deze kon komen ophalen, kun je vanaf maandag 18 mei komen ophalen.
  • Een reservering die je eerder hebt geplaatst, blijft ook in het systeem staan. Zodra we de reservering in de kast hebben gezet, ontvang je van ons een afhaalbericht.
  • Het helaas nog even niet mogelijk om nieuwe reserveringen te plaatsen; wij werken er hard aan dat op korte termijn weer mogelijk te maken, als alles soepel loopt binnen de huidige beperkingen en rekening houdend met de quarantainemaatregelen rondom uitgeleende boeken.

Kan ik wel nog e-books of luisterboeken lenen?

Ja, dat kan! Let wel op dat je per 3 weken maar 10 e-books kunt lenen per account. Je hebt dan keuze uit ruim 28.000 e-books voor jong én oud. Op deze pagina vind je alle informatie over de e-books.
Luisterboeken kun je lenen via de LuisterBieb-app. Ook zijn er meer luisterboeken toegevoegd voor niet-leden, zodat iedereen kan genieten van boeken. Luisterboeken zijn onbeperkt te leen. Op deze pagina vind je meer informatie over luisterboeken.