Bibliotheek gesloten t/m 28 april

Gepubliceerd op: 13 maart 2020 13:32

Je kunt de geleende materialen in huis houden, uiteraard rekenen we geen boetegeld.

Alle vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zijn vooralsnog t/m 28 april gesloten voor publiek om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  • De online diensten (zoals e-books en luisterboeken) van de Bibliotheek zijn gewoon beschikbaar
  • Je kunt de geleende materialen in huis houden, uiteraard rekenen we geen boetegeld. Als de vestigingen weer open gaan heb je een week de tijd om de boeken in te leveren. 
  • Herinneringen over in te leveren materialen kun je negeren
  • Alle activiteiten in de Bibliotheek zijn tot nader order uitgesteld

In de bibliotheken komen per dag meer dan 2000 mensen over de vloer, waaronder veel ouderen, voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. We vinden het belangrijk om zowel de bezoekers als medewerkers te beschermen. 
De sluiting geldt t/m 28 april, maar we zullen per week kijken naar de ontwikkelingen. 

We begrijpen dat dit voor veel vaste bezoekers een vervelende maatregel is, maar we vragen je begrip. De meest gestelde vragen vind je hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan via dit formulier een berichtje. Vanwege de drukte vragen we je om niet te bellen, maar om zoveel mogelijk het formulier te gebruiken. 

Meest gestelde vragen

Vanaf wanneer zijn de vestigingen gesloten?

Alle vestigingen zijn vanaf vrijdag 13 maart t/m 28 april gesloten.

Kan ik wel komen studeren in de Bibliotheek?

Nee, alle vestigingen zijn gesloten. Ook studeren is daarom niet mogelijk.

Ik heb nog boeken thuis liggen, kan ik deze inleveren?

Je kunt de boeken t/m 28 april thuis laten liggen. We zullen uiteraard geen boetegeld rekenen. Ook andere materialen kun je voorlopig thuis houden. De buitenbrievenbussen in de vestigingen Bloemendaal, Haarlem Centrum en Haarlem Noord zijn ook gesloten. 

Mijn pas is geblokkeerd!

Oei, dat is niet best! Gelukkig kunnen wij daar op afstand wat aan doen. Waarschijnlijk is je pas geblokkeerd omdat er nog een boete op staat. Als je het bedrag van de boete overmaakt naar NL28 RABO 0131276247 tnv Stichting Bibliotheek Zuid Kennemerland, met in de mededeling je pasnummer, zodat wij weten bij welke pas het hoort. Het duurt ongeveer 5 werkdagen voor de betaling is verwerkt. Via 'Mijn Bibliotheek' kun je kijken of de betaling al verwerkt is. 

Ik heb een boek gereserveerd, blijft deze wel staan?

Ja! Je kunt je boek gewoon ophalen in de vestiging zodra wij weer open zijn. Je gereserveerde boek wordt dus niet weggehaald.

Kan ik wel nog e-books of luisterboeken lenen?

Ja, dat kan! Let wel op dat je per 3 weken maar 10 e-books kunt lenen per account. Je hebt dan keuze uit ruim 28.000 e-books voor jong én oud. Op deze pagina vind je alle informatie over de e-books. 
Luisterboeken kun je lenen via de LuisterBieb-app. Ook zijn er meer luisterboeken toegevoegd voor niet-leden, zodat iedereen kan genieten van boeken. Luisterboeken zijn onbeperkt te leen. Op deze pagina vind je meer informatie over luisterboeken.

Kan de VakantieBieb niet eerder open?

Jammer genoeg niet. Wel zijn er extra luisterboeken toegevoegd aan de LuisterBieb-app, die je ook kunt luisteren als je niet lid bent van de Bibliotheek. Ook kun je kiezen uit meer dan 28.000 e-books. Let wel op: per 3 weken mag je maar 10 e-books lenen (dit geldt ook voor jeugdboeken). Luisterboeken kun je onbeperkt luisteren. 

Ik zou naar een activiteit gaan, gaat deze door?

Nee, alle activiteiten in de Bibliotheek zijn tot nader order uitgesteld. Dit geldt ook voor activiteiten van externe partijen.

Er ligt een leeskoffer voor mij klaar, kan ik deze ophalen?

Nee, alle vestigingen zijn gesloten. Zodra de vestiging weer open is kun je de leeskoffer ophalen. Leeskoffers inleveren is dus ook niet mogelijk. Uiteraard rekenen we geen boetegeld.

Kan ik nog materialen aanvragen bij andere bibliotheken?

Omdat onze vestigingen gesloten zijn kun je tijdelijk geen materialen aanvragen bij andere bibliotheken. Zodra de vestigingen weer open zijn, is aanvragen weer beschikbaar.