Boekenweek voor jongeren van start!

Gepubliceerd op: 20 september 2018 10:23

Boekenweek voor jongeren

Op 21 september gaat de Boekenweek voor Jongeren van start. Schrijvers gaan met Literatour langs de scholen, er worden prijzen uitgereikt én er is een gratis boekenweekgeschenk: 3PAK.

Beste boek voor jongeren

Een volwassen vakjury heeft tien boeken gekozen die kans maken op de prijs ‘Beste Boek voor Jongeren 2018’. Er zijn vijf nominaties in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en vijf in de categorie Vertaald. Een jongerenjury heeft de tien boeken gelezen en bepaalt welke in de prijzen vallen. Op vrijdag 21 september worden de twee winnende titels bekendgemaakt.

Gratis boek!

Bij een boekenweek hoort ook een boekenweekgeschenk: 3PAK. Schrijvers Tim Hofman, Raoul de Jong en Nhung Dam hebben ieder speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren een verhaal geschreven. De inzet: jongeren massaal aan het lezen krijgen! Vanaf 21 september kun je de gratis verhalenbundel 3PAK ophalen bij de Bibliotheek.

De vijf nominaties voor Oorspronkelijk Nederlandstalig

De vijf nominaties voor Vertaald

 • Ellebogen

  Fatma Aydemir

  Een jonge vrouw in Duitsland voelt zich bekneld door de regels van haar Turkse ouders en de vrijheid van haar vrienden in Berlijn.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ellebogen

 • Laat los mijn hand

  Edward Docx

  Wanneer een man merkt dat de spierziekte ALS hem steeds meer verzwakt, begint hij met zijn drie zoons aan een autoreis die hen vanuit Engeland door Frankrijk zal voeren naar de Zwitserse kliniek die hem met zijn levenseinde zal helpen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Laat los mijn hand

 • Montpelier Parade

  Karl Geary

  Een 15-jarige jongen uit een disfunctioneel gezin in Dublin krijgt een relatie met een oudere vrouw met ALS. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Montpelier Parade

 • The hate u give

  Angie Thomas

  Starr Carter (16, ik-figuur) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van The hate u give

 • Wie het mooist valt

  Sara Nović

  Het zorgeloze leven van een jong meisje wordt verstoord door de Joegoslavische burgeroorlog.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wie het mooist valt