Schrijversavond met gastschrijver Sulaiman Addonia

Gepubliceerd op: 16 september 2021 15:00

Sulaiman Addonia

Op 22 september gaat Sulaiman Addonia in de Bibliotheek in gesprek met Abdelkader Benali. Addonia is in Haarlem te gast als 'writer in residence' voor het project Citybooks. Ook Gerda Blees is deze avond aanwezig.

Over Citybooks

Citybooks is een multimediaal, internationaal project, dat in Haarlem wordt georganiseerd door de Gemeente en Platform voor de Kunsten 37PK. De eerste gast, in 2017, was Kristien Hemmerechts, en in 2018 bezochten stripauteur Ulli Lust uit Oostenrijk en Andrés Barba uit Spanje de stad. Hun stadsportretten zijn online te beluisteren en verschenen in boekvorm in de reeks ‘Haarlem IN-DRUK’ van De Zingende Zaag. Ook de in Haarlem woonachtige Thé Tjong-Khing en Gerda Blees droegen bij aan de serie. Op 22 september zal George Moormann van De Zingende Zaag de nieuwste uitgave aan Gerda Blees overhandigen.

Literaire avond

Wil je aanwezig zijn op deze bijzondere literaire avond voor publiek? Reserveer dan gauw een kaartje! Let op: hiervoor heb je een coronatoegangsbewijs nodig.  

Over Sulaiman Addonia

Sulaiman Addonia (1972) werd geboren in Eritrea, vluchtte op jonge leeftijd met zijn familie naar Soedan en reisde later door naar Saoedi-Arabië. Vanaf 1990 verbleef hij in Londen, waar hij studeerde en zijn eerste boek, The Consequences of Love (2008)publiceerde. Het werd genomineerd voor de Commonwealth Writers Prize enverscheen in meer dan twintig talen. Inmiddels woont Addonia met zijn gezin in Brussel, waar hij zeer actief is als initiator van literaire projecten.

In 2018 verscheen Silence is my Mother Tongue. In deze roman schreef Addonia uit eigen ervaringover het leven in een vluchtelingenkamp. Het is een vlijmscherpe analyse van een samenleving die haar eigen vrouwen de oorlog verklaart. Addonia vertelt urgente verhalen over het overleven in een vijandige omgeving. De Nederlandse vertaling, Stilte is mijn moedertaal, verscheen in het voorjaar van 2021 bij Uitgeverij Jurgen Maas.

Gerda Blees

Schrijver en dichter Gerda Blees (1985) woont en werkt in Haarlem. Haar roman Wij zijn licht (2020) behaalde de shortlist van Libris Literatuurprijs en won zowel de Nederlandse Boekhandelsprijs als de Literatuurprijs van de Europese Unie. In opdracht van Citybooks schreef Blees het essay ‘Uit het raam kijken in Schalkwijk’.

Boekentips over Citybooks