Codeweek van start!

Gepubliceerd op: 5 oktober 2018 10:31

Codeweek

In oktober 2018 vond de landelijke Codeweek plaats. Ook de Bibliotheek deed natuurlijk mee. Het doel: zo veel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met digitale geletterdheid.

Digitale geletterdheid

Tijdens de Codeweek staat digitale geletterdheid centraal. Kinderen hebben dit nodig om zich in de digitale samenleving staande te houden. En om zichzelf te ontwikkelen. Zo leren kinderen tijdens de Codeweek om veilig om te gaan met het internet. Maar ook door digitale vaardigheden op te doen zoals programmeren en het leren werken met codes.

Waarom doet de Bibliotheek dit?

Het dagelijks leven van kinderen digitaliseert in rap tempo. Over tien jaar zal de wereld er heel anders uitzien. Heel belangrijk dus dat kinderen leren om goed, veilig en flexibel om te gaan met computers en nieuwe technieken. De Bibliotheek vindt dat ook erg belangrijk. Daarom organiseren wij tijdens de Codeweek verschillende activiteiten: kinderen leren bijvoorbeeld programmeren en kunnen hun digitale vaardigheden verder ontwikkelen.