Codeweek van start!

Gepubliceerd op: 5 oktober 2018 10:31

Codeweek

Van 6 t/m 21 oktober is het weer Codeweek in Nederland! Het doel van deze week: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met digitale geletterdheid.

Digitale geletterdheid

Tijdens de Codeweek staat digitale geletterdheid centraal. Kinderen hebben dit nodig om zich in de digitale samenleving staande te houden. En om zichzelf te ontwikkelen. Zo leren kinderen tijdens de Codeweek om veilig om te gaan met het internet. Maar ook door digitale vaardigheden op te doen zoals programmeren en het leren werken met codes.

Waarom doet de Bibliotheek dit?

Het dagelijks leven van kinderen digitaliseert in een rap tempo! Over tien jaar zal de digitale wereld er heel anders uitzien. Hierdoor is het nodig dat kinderen leren om goed, veilig en flexibel om te gaan met deze wereld. De Bibliotheek vindt dit ook erg belangrijk. Daarom organiseren wij tijdens de Codeweek verschillende activiteiten waarin kinderen leren programmeren en hun digitale vaardigheden kunnen bijspijkeren.