Voorlezen in Haarlem-Oost

Gepubliceerd op: 12 juli 2021 14:45

De hele zomer een bruisend plein in Haarlem-Oost

Bewoners van Haarlem-Oost organiseren deze zomer allerlei activiteiten om de wijk aantrekkelijker te maken voor ouders en kinderen. Ook de Bibliotheek doet mee.

Met zachte gitaarmuziek op de achtergrond luistert een grote groep kinderen aandachtig naar voorlezer Winston. Daarachter staan de ouders te genieten van een kopje koffie. Het zijn twee van de initiatieven op het Teylerplein in de Amsterdamsebuurt in Haarlem, dat deze zomer volloopt met leuke activiteiten. 
De buurtbewoners willen van het plein weer een leuke plek voor de jeugd maken. Ze legden hun ideeën voor aan de gemeente, die snel akkoord ging met het plan om een zomer lang activiteiten te organiseren voor ouders en kinderen. In vier weken tijd is het plein uitgegroeid tot een ware ontmoetingsplaats, waar veel ouders hun steentje aan bijdragen.

Community's

De initiatiefnemers benaderen ook maatschappelijke organisaties, zoals de Bibliotheek. Communitymanager Winston Brandon: “Als Bibliotheek willen we meer met de community's in de wijk werken. Voorlezen is een laagdrempelige manier om dat te doen. Kinderen aan wie regelmatig wordt voorgelezen, krijgen een grotere woordenschat en kunnen op latere leeftijd makkelijker overweg met teksten en boeken. En voorlezen is natuurlijk heel gezellig!”
Het voorlezen slaat aan: wat begon met drie kinderen, is in een paar weken tijd uitgegroeid tot een groep van zo'n twintig kinderen. Er komen ouders en kinderen uit de hele wijk.

De pilot op het Teylerplein duurt nog tot eind augustus. Behalve voorlezen zijn er nog veel meer activiteiten voor iedereen in de buurt zoals voetbal, knutselen en boksen. Meer informatie vind je hier.

Voorlezen op het Teylerplein
Iedere woensdag van 11:00 tot 11:30 uur

Meer over de Community Library