De Leesweken zijn gestart!

Gepubliceerd op: 10 februari 2022 11:08

Kinderjury

De Leesweken van de Kinderjury zijn officieel van start gegaan! Na de Leesweken start het stemmen voor de Kinderjury 2022. Kinderen krijgen de kans zelf de boeken te lezen en hun favoriete boek te bepalen.

Tijdens de Leesweken van 9 februari tot en met 10 april worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen. En nog leuker: kinderen die stemmen maken kans op hun eigen lengte in boeken!

Het Kinderjury Leesteam

Het Kinderjury Leesteam bestaat uit twaalf lezers, uit elke provincie één. Zij zorgen er het hele jaar actief voor om andere kinderen ook fan te maken van het lezen. Op hun eigen basisschool knipten de kinderen met hun directeur het ‘Kinderjury 2022-lint’ door. Daarna was er op elke school een eigen programma, dat zij zelf in elkaar hadden gezet.

En na de Leesweken?

Als de Leesweken voorbij zijn, start de Stemweek. Kinderen kunnen dan stemmen op hun favoriete boek van het voorgaande jaar. Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken die helemaal door kinderen zelf wordt bepaald.

Een greep uit de tiplijst