Dolfje Weerwolfje bestaat 25 jaar!

Gepubliceerd op: 1 maart 2021 14:11

Dolfje Weerwolfje

25 jaar geleden kwam het eerste boek van Dolfje Weerwolfje uit. Nu, meer dan twintig boeken later, is Dolfje nog steeds razend populair.

Deel één kwam in 1996 uit. In februari is het nieuwste boek, Drakenberg, uitgekomen. Zijn boeken zijn zelfs vertaald in het Chinees, Italiaans en Zweeds (en in nog veel meer talen)! Over het verhaal werden ook een film, drie musicals en een app gemaakt.

Gouden Boek

Paul van Loon ontving drie Gouden Boeken. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek kent deze bekroning toe als er van een kinderboek meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht. Dit lukte hem met de boeken Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan.

Over Dolfje

Eigenlijk is Dolfje een heel gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verandert hij in een weerwolf. Een witte weerwolf met een brilletje op. Eerst werd Dolfje daar verdrietig van. Hij wilde zelfs weglopen van huis. Maar Timmies ouders vonden het helemaal niet erg dat hij een weerwolfje is. Gelukkig maar, want nu kan hij gewoon thuis blijven wonen.
Met volle maan beleeft hij de spannendste avonturen. Samen met Noura, Timmie, opa weerwolf en neef Leo.

Lees de e-books van Dolfje Weerwolfje