Drummen op plastic in de bieb

Gepubliceerd op: 24 november 2021 17:00

Drummen op plastic in de bieb

Woensdag 17 en zaterdag 20 november was in de Bibliotheek Haarlem Centrum en de Bibliotheek Zandvoort even geen sprake van stilte. Er werd gedrumd. Op plastic!

Tijdens de percussieworkshops werd muziek gemaakt met plastic. De workshops, in het teken van BEAT Plastic Waste, zorgden voor veel kabaal en plezier. De maand november staat bij de Bibiliotheek in het teken van duurzaamheid en de strijd tegen plastic afval. In het kader van dit thema wordt door musicus Rogier de Nijs en zijn team een BEAT tegen plasticvervuiling gemaakt. Om kinderen kennis te laten maken met muziek uit plastic zijn er twee workshops gegeven. Het team van BEAT had al enkele voorbereidingen getroffen, zodat er al snel op los gedrumd kon worden. Vol enthousiasme gingen de kinderen de uitdaging aan en drumden voor hun leven op plastic tonnen en bakken.

Over dit project

Logo BEAT Plastic Waste

BEAT Plastic Waste is een project van Rogier de Nijs in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, de Bibliotheek De Kempen, de Bibliotheek Midden Brabant en de Bibliotheek Dommeldal.

Bezoekers en leden van de Bibliotheek worden via kunst en muziek uitgenodigd om zich te verdiepen in het thema plasticvervuiling en mee te doen, mee te denken en bij te dragen aan een wereld met minder plastic.