En de winnaar is…

Gepubliceerd op: 26 juni 2020 11:45

Genomineerden Kinderjury zijn bekend!

24 juni was het dan eindelijk zover. De winnaars van de twee categorieën werden bekend gemaakt. En de winnaars zijn…

Om de winnaars van de Kinderjury dit jaar toch op een leuke en verrassende manier bekend te maken, maar er geen evenement mogelijk was, is het Kinderboekenweek Leesteam op pad gegaan!
Aimée, Luka en Sofie uit het Kinderboekenweek Leesteam hebben samen met presentator Ridder van Kooten de genomineerden verrast. Vanuit de Bibliotheek Utrecht mochten zij via het videoprogramma Zoom de winnaar bekendmaken.

De winnaar in de categorie 6 t/m 9 jaar

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

Andy Griffiths

Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Met veel stripachtige...

Bekijk dit boek

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond! Niet alleen in Australië zijn is het een populair duo. De waanzinnige boomhut-serie is ook onder Nederlandse kinderen erg populair!
Het boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen heeft de Kinderjury in de categorie 6 t/m 9 jaar gewonnen en dit boek is hiermee het een-na-laatste deel van de waanzinnige boomhut serie.
De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen kreeg in 2017 ook al de meeste stemmen van kinderen en in 2018 won De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen de Kinderjury. Maar liefst acht titels van de waanzinnige boomhut-serie domineren de Top 100 meest uitgeleende boeken van 2019 en De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen staat zelfs op plek 1 in de Top 100 meest uitgeleende boeken van 2019.

De winnaar in de categorie 10 t/m 12 jaar

Vet koel

Jeff Kinney

Er ligt een dik pak sneeuw. De buurt waar Bram woont, verandert in een slagveld met echte sneeuwforten en sneeuwballengevechten. Bram en zijn vriend Theo moeten hun weg vinden tussen verbonden, verraad...

Bekijk dit boek

Jeff Kinney begon de verhalen van Het leven van een Loser in eerste instantie als online versie, maar door het verzoek van vele enthousiaste fans besloot hij ook een papieren versie uit te brengen. Inmiddels is deze populaire serie niet meer weg te denken uit de wereld van kinderboeken. In 2015 en in 2018 won Jeff Kinney ook de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. Inmiddels zijn vier delen van de bekende serie Het leven van een Loser verfilmd en zijn de boeken in meer dan 56 talen vertaald.
Afgelopen jaar stonden maar liefst twaalf delen uit de Het leven van een Loser-serie in de Top 100 meest uitgeleende boeken. Jeff Kinney ontwikkelt naast het schrijven van graphic novels, online games. In tegenstelling tot Bram Botermans hield hij als kind geen dagboek bij (daar heeft hij spijt van), maar hij wilde dolgraag cartoonist worden.

Over de Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek het beste boek is en de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de prijs voor kinderboeken, helemaal door kinderen zelf bepaald. Na de Leesweken en de Stemweek wordt op 24 juni de winnaar van de Kinderjury bekendgemaakt. Afgelopen jaar won De Gorgels en het geheim van de gletsjer van Jochem Myjer de Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In de categorie 10-12 jaar won Dummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten.