Expositie Plastic of Het klein insectenboek

Gepubliceerd op: 27 oktober 2021 14:38

Expositie Plastic op het klein insectenboek

Boekhandel Papyrium in Bloemendaal staat vol met plastic insecten. Ze zijn gemaakt door kinderen die alles over de plastic soep, zwerfafval en een duurzame toekomst hebben geleerd.

Op initiatief van Welzijn Bloemendaal gingen de jongeren aan de slag. Eén van de middagen zijn ze zelf de straat opgegaan om zwerfafval te verzamelen. Het gevonden plastic is niet zomaar weggegooid, maar hergebruikt. Geïnspireerd door de karakters uit het boek ‘Erik, of Het klein insectenboek’ door Godfried Bomans hebben ze plastic insecten gemaakt.

Lessenreeks

De middagen die begeleid zijn door Stichting Juttersgeluk bracht de kinderen spelenderwijs veel bij over plastic. Hoe schadelijk is plastic eigenlijk, hoeveel gebruik maken we van plastic en wat kunnen we doen om ons plasticgebruik te verminderen? De expositie van ‘Plastic of Het klein insectenboek’ is nog te bezichtigen tot en met zondag 7 november in Boekhandel Papyrium. Daarna gaan de insecten terug naar de makers.

BEAT Plastic Waste

In november schenkt de Bibliotheek extra aandacht aan plasticvervuiling met het project BEAT Plastic Waste. Bezoekers en leden van de Bibliotheek worden via kunst en muziek uitgenodigd zich te verdiepen in het thema plasticvervuiling en mee te doen, mee te denken en bij te dragen aan een wereld met minder plastic.

Doe je mee?

• Afgelast: Inspiratieavond Zandvoort Duurzaam

Tijdens Zandvoort Duurzaam vertellen lokale ondernemers en bekende duurzaamheidsstrijders over de uitdagingen van het plasticprobleem.

Van 19:30 tot 22:00

Ontmoetingscentrum Zandstroom