Genomineerden Kinderjury zijn bekend!

Gepubliceerd op: 29 mei 2020 16:00

Genomineerden Kinderjury zijn bekend!

Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben gestemd op hun favoriete boek tijdens de Kinderjury Stemweek van 11 t/m 17 mei.

Alle kinderen in Nederland mochten hun stem laten horen om te bepalen wat het beste boek is van alle kinderboeken die in 2019 zijn verschenen. De zes boeken met de meeste stemmen, drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar, maken kans op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek.

Ik heb op een boek gestemd dat superspannend is voorgelezen door mijn moeder, ik kon helemaal wegkruipen in het verhaal!

— Floortje

De genomineerden 6 t/m 9 jaar

De genomineerden 10 t/m 12 jaar

Over de Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek het beste boek is en de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de prijs voor kinderboeken, helemaal door kinderen zelf bepaald. Na de Leesweken en de Stemweek wordt op 24 juni de winnaar van de Kinderjury bekendgemaakt. Afgelopen jaar won De Gorgels en het geheim van de gletsjer van Jochem Myjer de Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In de categorie 10-12 jaar won Dummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten.