Gezocht: voorlezers!

Gepubliceerd op: 9 december 2019 11:47

Wij zijn op zoek naar voorleesvrijwilligers vanaf 1 januari 2020.

Lijkt het jou leuk om op woensdagmiddag te komen voorlezen aan kleuters tijdens het Voorleesuurtje? Elke week is er een nieuw thema. Soms wordt er een actueel thema aan het Voorleesuurtje gehangen, zoals bijvoorbeeld de Nationale Voorleesdagen, sinterklaas of dierendag. En andere keren wordt er gewoon een leuk boek gekozen. Naast het Voorleesuurtje wordt er ook op basisscholen voorgelezen. Wekelijks gaan wij langs basisschoelen om voor een klein groepje kleuters voor te lezen.

Voorleesteam

Voor elke vestiging hebben we een voorleesteam dat bestaat uit vier mensen. Volgens een rooster wordt er voorgelezen. Dat rooster wordt altijd in onderling overleg vastgesteld. We lezen het hele jaar door behalve in de zomermaanden. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van boeken of heb je behoefte aan voorleestips? Of wil je tijdens het voorleesuurtje iets met muziek doen, speel je poppenkast, of wil je op een andere creatieve manier met boeken aan de gang? Laat het ons weten. We willen voorlezen nog leuker en spannender maken, zodat het echt een feestje wordt.

Waarom verzorgt de Bibliotheek deze activiteiten?

De Bibliotheek organiseert allerlei activiteiten om het lezen en het leesplezier te bevorderen. Het doel van het voorlezen is om zoveel mogelijk jonge kinderen kennis te laten maken met boeken. Als kinderen vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen is dat goed voor de taalontwikkeling. Voorlezen stimuleert de fantasie, het helpt bij het verwerken van emoties en het vergroot het concentratievermogen.

Is dit iets voor jou?

Lijkt het jou wel wat om voorleesvrijwilliger te worden? Meld je dan aan bij de balie van jouw Bibliotheek, of stuur een e-mail. Eerst hebben we dan een uitgebreid gesprek en kijken we samen naar de wensen en mogelijkheden.