Haarlem en ik

Gepubliceerd op: 17 augustus 2020 13:22

Haarlem bestaat dit jaar 775 jaar! Inwoners van Haarlem kunnen hier op een creatieve manier een steentje aan bijdragen. Voor de gelegenheid is er namelijk een boekje gemaakt, dat je zelf mag invullen.

Waar vind ik het boekje?

Wil je meedoen met het creatieve project 'Haarlem en ik'? Je kunt het zigzagboekje (of leporello) gratis ophalen bij de Haarlemse vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. In het boekje zit een flyer met uitleg over wat je allemaal mag en kunt doen.

Wat kan ik met het boekje?

De bladzijden van het boekje zijn blanco. Er staat nog niets in. Je mag het helemaal naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld met een verhaal of gedichten. Houd je meer van knippen en plakken? Maak er dan een kunstwerk in. Of plak er foto’s in. Het boekje mag ook heel dik worden: je mag er dus ook een hoop in stoppen als je dat graag wilt. Belangrijk is wel dat je het boekje weer inlevert. Dat kan ook bij de Bibliotheek.

Mogen kinderen ook meedoen?

Ja, graag zelfs! Of maak het samen met je kind, dat kan natuurlijk ook.

Waar mag het over gaan?

De titel van het boekje is ‘Haarlem en ik’. Maar het is aan jou hoe je dat opvat. Alles wat jou als inwoner van Haarlem bezighoudt, is goed. Denk aan je werk, hobby, liefdes, vrienden, je eigen tuin, je sportclub, je dromen, je herinneringen aan Haarlem, alles kan!

Wat gaat er gebeuren als ik het boekje inlever?

Het boekje is onderdeel van de grote vriendenbibliotheek, een cadeau aan Haarlem ter gelegenheid van het 775-jarig jubileum van de stad. Natuurlijk zijn we ontzettend blij als je een boekje inlevert. Als dank krijg je bij het inleveren daarom een cadeautje.

Tot wanneer en waar kan ik het boekje inleveren?

Je hebt tot 15 november de tijd om het boekje in te leveren. Dit kan bij de Bibliotheek, het Kunst Centrum Haarlem of Museum Haarlem.

Het boekje 'Haarlem en ik' kun je gratis ophalen in een van de Bibliotheken in Haarlem. Het boekje kun je ingevuld inleveren bij al onze vestigingen.

Het project 'Haarlem en ik' is een project van Artvark en wordt mede mogelijk gemaakt door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Rabobank Haarlem, Gemeente Haarlem, SKOB en Stichting vrienden van De Vishal.